Witam, uszkodziła mi się karta graficzna jaką wybrać?

Chciałbym zapytać, jaką nową kartę graficzną mogę kupić?

1 polubienie

Procesor: I5 4460, zasilacz: Antec VP 500W, zniszczona karta graficzna GTX 750ti 2 GB GDDR5

1 polubienie

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6

1 polubienie

Pytanie czego ty sam chcesz… zwykły nowy odpowiednik/zamiennik czy mocniejszą grafikę by pograć nowsze tytuły z lepszą grafiką high/ultra i nacieszyć oko.

Jeśli to pierwsze to odpowiednikiem bedzie teraz 1650 lub troche mocniejsza 1660 polecam EVGA lub Zotac jako niereferencyjne chodzenie, a jeśli jakieś kiczowate pality gainwardy to lepiej już kupić oryginalną referencyjną bezpośrednio od nvidi.

Jak chodzi o mocniejsze grafiki to można celować w rtx super 2060/2070
lub amd odpowiednik 2070 czyli RX 5700 XT

Wybór ostateczny należ do ciebie to trochę jak z wyborem żony ty sam masz zdecydować czy ci to wystarcza, a nie dla zadowolenia sąsiada :stuck_out_tongue:

:joy: gtx 1650 odpowiednikiem 750ti tyle ze 2-3 razy wydajniejszy :slight_smile:
Za rozsądny pieniądz do nowych gier rx 570, wypasiona grafika to gtx 1660, coś ciut lepszego to rx 560.

I tylko miedzy tymi dwoma bym myślał. :wink:

Procek jeszcze daje radę, a szkoda brać “złomu z ekoportu” w postaci kolejnych 750 lub starszych.

No i co w tym dziwnego grafika dalej z tej samej półki/segmentu a to że technologia idzie do przodu to wiadomo że co seria to zawsze ciut wydajniejsza od starszej…
a co byś chciał żeby np 750 była mocniejsza od 950… a od tego czasu wyszło sporo nowych seri… więc jak masz tak gadać to lepiej nic nie pisz…

krystianbalcz-2003
Ja osobiście na twoim miejscu brał bym 1660 bo trzeba wsiąść pod uwagę że tylko zasilacz 500 wat i przy mocniejszych rtx może być kuku…