Wizualizacje

Witam chcę podpiąć komputer pod telewizor LCD i wyświetlać klientom na nim wizualizacje danego produktu żeby widzieli jak dany produkt wygląda jak to zrobić jakieś oprogramowanie do tego ??

Kabel komputer-ekran + prezentacja PowerPoint - takie proste :slight_smile:

No wszystko ok tylko jak zrobić żeby na tv nie był widoczny cały pulpit z komputera tylko np. sama prezentacja lub wskazana prze zemnie treść ??

Cześć

Nie wiem z jakiego systemu korzystasz ale np. w Windows 7 wystarczy wcisnąć kombinację klawiszy Win + P i wybrać opcję Extend.

Dzięki temu na ekranie komputera będziesz mieć widoczny Pulpit a na drugi ekran będziesz mógł przenieś okno z prezentacja.

Gotowe.

Przeczytaj: Wydajniejsza praca i lepsza rozrywka dzięki zastosowaniu wielu monitorów.

A czy w ten sposób bd mógł wskazać np. dane zdjęcie ??

Cześć

Wystarczy “przeciągnąć” je na drugi ekran :wink:

Na drugim ekranie będziesz mógł wyświetlić sobie samo zdjęcie, prezentację PowerPoint, dowolny dokument etc. niezależnie od pierwszego ekranu.

Ok Dzięki tylko powiedz mi która to jest opcja bo jak wcisnę Windows +p to mam tylko komputer,duplikuj ,rozszerz,i tylko projektor ?

Cześć

Rozszerz :wink: Zresztą wszystko masz opisane na stronie do której link podałem wyżej.

Herbie ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.