Witam nie wiem dlaczego ale co jakiś czas na moim komputerze włącza się automatycznie jakaś bodajże chińska reklama… zrobiłem wreszcie screena jednej z nich… prosze o pomoc jak to usunąć z mojego komputera aby mi to nie włączało się co kilka godzin… screen niżej
CCleaner nie pomógł, spróbuję tym Malwarbytes czy jakoś tak… A mam pytanie czy nie mogę po prostu zablować internetu explorer aby się on nie włączał? Korzystaw z Firefoxa więc mi on nie potrzebny…
Na dobrą sprawę można by go odinstalować, ale raz że jest to wysoce niezalecane, a dwa - prawdopodobnie po odinstalowaniu to FireFox wyświetlałby wspomnianą reklamę.
Na pewno warto zaktualizować IE do najnowszej wersji. To samo tyczy się systemu - jeśli nie posiadasz najnowszego dodatku SP3 do Windowsa XP (bo po screen’ie zakładam, że ten system posiadasz) koniecznie do doinstaluj.
Andoy , zrób pełny skan antywirusem, bo masz syfa w systemie, tzw. adware. Tak jak wyżej zakrualizuje ie do wersji 8, bo 9 jest tylko na Vistę/7 i ewentualnie doinstaluj SP3. Zmień też antywirusa na Avirę, albo Eset Smart Security, albo Kaspersky Internet Security/ Antyvirus, bo domyślam się, że masz do kitu antywirusa, skoro wpuścił Ci syfa…