Ale czy by można zrobić tak aby komputer się włączał natychmiast gdyby miał zasilanie.
Wtedy tylko gniazdko zamontować na pilot i wyłączać/włączać komputer.
Oczywiście wiem iż to twardy reset dla komputera, brak prądu, ale to by było robione raczej rzadko.
Za to włączanie komputera za pomocą pilota(dopływ prądu i komputer odrazu się włącza), na komputerze mam wiele programów, każdy z rodziny coś wiecznie dorzuca i komputer mi się włącza blisko 2min, komputer też jest na górze a że narazie zrobiłem pokój prowizorkę więc raczej przesiaduję na dole Pstryk pilotem i komputer się włącza.
Albo jakiś odbiornik zamontować zamiast przycisku do włączania wtedy by komputer też się mógł normalnie wyłączać.
Z tym że to tylko potrafi wyłączać(CD ze sterownikami, a to musi sprzętowo a nie programowo), a mi zależy na włączeniu.
Mniej więcej się czegokolwiek dowiedziałem, znalazłem w biosie że można komputerowi nadać zasilanie to ON i komputer działa, wtedy tylko gniazdko na pilota i jakieś rozwiązanie jest.
A połączyć takto podłączyć komputer kabelkami do guzika od włączania komputera, tyle że podczerwień nie ma zasięgu wielkiego, a radyjko robić to trochę za dużo.