Włączenie dźwięku z kombinacji klawiszy DELL

Czy orientuje się ktoś jaka kombinacja klawiszy w lapkach DELL powoduje wyłączenie dźwięku? Mój synek czasem dobierze się do Lapka i wyłączy dźwięk. Najlepsze jest to, że jak dobierze się ponownie to go włączy. A ja jestem zielony jak to włączyć. Dźwięk nie jest wyłączony w opcjach systemowych już kilkukrotnie to przerabiałem, ikona na pasku windows wskazuje, że wszystko jest OK.

FN + F1 / obok “F12” :sound:?

1 polubienie

Zazwyczaj jest symbol na klawiszach numerycznych, ja mam na zwykłej klawiaturze F1

A tu jest symbolika z Dell, nie wiem niestety jaki masz model

1 polubienie

Ale te przyciski wyłączają dźwięk w systemie, a skoro nie da się go ponownie włączyć poprzez panel sterowania to znaczy, że jest wyłączony w inny sposób.

1 polubienie

To jest sprzętowe wyłączenie nie mające nic wspólnego z zainstalowanym systemem jaki by on nie był .

Akurat mój model ma panel dotykowy i po wyciszeniu przez ten panel od razu pokazuje się ikona przekreślonego głośnika. Jak mój syn kliknie jakąś kombinację to nie ma informacji o wyciszeniu dowiaduje się o tym dopiero przy oglądaniu jakiegoś filmu? A na domiar tego w słuchawka jest dźwięk.

http://www.dell.com/support/home/pl/pl/plbsd1 - możesz sprawdzić czy w tematach pomocy dla twojego modelu jest opis skrótów klawiaturowych / z panelem dotykowym.

PPM na głośniku w zasobniku systemowym (prawy dolny róg) i wybierz Urządzenia do odtwarzania, możliwe, że zmienił domyślne urządzenie odtwarzające z głośników na słuchawki, efektem czego jest brak dźwięku w głośnikach a tylko w słuchawkach oraz brak ikony przekreślonego głośniczka.

1 polubienie

W ustawieniach wszystko jest Ok. Nie wiem jak On to robi wygląda na to że muszę mu dać lapka i niech robi czary może mu się uda przywrócić dźwięk do życi któryś już raz z kolei :smile:

Jaki model laptopa?

Dell XPS 1647-2742