Włączony equalizer - dźwięk pod Wine charczy!


(Xanthia) #1

Jak w temacie. Zainstalowałam w końcu po wielu perypetiach equalizer wg tego poradnika - http://www.webupd8.org/2013/03/install- ... ystem.html i udało mi się go wreszcie odpalić tak aby działał.

Wszystko chodzi pięknie oprócz programów pod Wine. Tam po prostu dźwięk charczy strasznie, próbowałam zwiększyć bufor dźwięku ale w ustawieniach Wine nic takiego nie znalazłam

System Mint15 KDE jeśli to w czymś pomoże.


(dragonn) #2

Link coś nie działa - możesz poprawić? Miałaś tak przed instalacją eq?


(Xanthia) #3

Proszę http://www.webupd8.org/2013/03/install- ... ystem.html


(marcin82) #4

Być może to obejście, ale czy próbowałaś usunąć PulseAudio i skorzystać z narzędzia alsaequal.


(dragonn) #5

Jeszcze jedno pytanie - system 32 bitowy czy 64 bitowy - na Mint spotkałem się z charczeniem mikrofonu w skype na 64 bitach (na 32 bitach nie sprawdzałem). Ja bym postąpił tak jak sugeruje marcin'82 - pulseaudio nie jest zbyt udanym wynalazkiem.


(Xanthia) #6

@marcin'82 Pytanie jak mam usunąć Pulse to znaczy gdzie?

@dragonn Mam wersję 32 z PAE


(dragonn) #7

Czyli to raczej nie winna 64 bitów. http://www.hecticgeek.com/2012/01/how-t ... ntu-linux/ spróbuj tego. Możliwe że będziesz też musiała zmienić backend dla phonon czy coś w tym kierunku. http://userbase.kde.org/Phonon


(marcin82) #8

Xanthia

Brak czasu nie usprawiedliwia lenistwa :wink:

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 85#p345864 .


(Xanthia) #9

Szukałam ale tego nie znalazłam :confused: Dzięki bardzo, wypróbuję jak będę miała chwilę.