Włamywanie sie do komputera, pilne

Mam problem mój komp jest podłączony do modemu z WiFI natomiast mój brat łączy się z netem własnie za pomocą WiFi z tego modemu. Pewnego razu poprosił mnie bym otworzył Moje Dokumenty. I gdy otworzyłem je spostrzegłem że natworzył mi tam kilka plików tekstowych. Wywaliłem wszystko. Po chwili znowu poprosił bym otworzył MD i po raz kolejny stworzył tam kolejne txt. Dzisiaj wsadził MP3 do mojego kompa i prosił mnie bym nie wyjmował. Zauwazyłem że w tym momencie grzebał coś w DOSie.

Wiecie jak skonczyć z tą wyskoą dostepnoscią mojego komputera ?

Prosze o pomoc

A nie lepiej kupić Router WiFi? Bo zrozumiałem Twoją wypowiedź tak, że brat łączy się z internetem przez Twój komputer.

Nie dawać mu do niego dostępu, trochę asertywności. Ma własnego to po co ma podpinać do Twojego mp3? Skąd wiesz czy wgrał Ci np. jakiś programów szpiegujących?

Niee. Właśnie źle zrozumiałeś moją wypowiedz. Mam własnie router Wi Fi taki jaki standardowo daje neo przy założeniu u nich netu(nie livebox). I on łapie net na swoim lapku własnie przez te WiFi. Wgrać, na 100% niczego nie wgrał, było tam tylko kilka mptrójek.

Ciekawi mnie po prostu jak przyblokować np. to że ja siedzę sobie przy swoim kompie on przy swoim i jakimś sposobem on tworzy mi w Moich Dokumentach jakieś byle jakie pliki.

A nie lepiej hasło na sieć albo zaporę w komputerze? :slight_smile:

Zablokuj mu naszą-klasę to zmięknie. Skasuj savy z Tibii … :stuck_out_tongue:

kup se avasta internet security i po problemach moja siora mi zapełniała kompa swoimi zdjęciami :x kupiłem se w sklepie lub zainstaluj darmowy comodo internet security