Zanim założyłem ten temat, czytałem tu i na innych forach, stronach o tym ale chyba przykłady są niekompletne, bo nie działają. Chodzi mi aby dołączyć czcionkę którą ściagnąłem z jednej strony.
Mam trzy katalogi css, fonts i page. W katalogu page jest strona na której chce wyświetlać tekst.
dalej idąc, napisalem w css przykład jaki wyczytałem z tych przykładów o to kod:
i wywołuję klasę <div class=“test_font”>Tu przykładowy tekst</div>
i nie działa. W katalogu css jest plik css. W katalogu fonts, to czcionka którą pobrałem i narazie chce aby to lokalnie działało. nawet gdy zmienię z url na local też nic nie daje.
Zainstalowalem czcionkę w systemie i działa, ale nie działa jako czcionka w pliku. Musiałem dać do czcionek w panelu strerowania. A przecież chcę aby strona miała swoją czcionkę.
Odtworzyłem strukturę katalogów i plików, którą podałeś. Pobrałem jakiś font i dopasowałem mu nazwę by odpowiadał temu z pliku .css. Nie zgadniesz… wszystko działa.
Naciśnij CTRL+SHIFT+K (Dla twórców witryn > Konsola WWW) i potem przełącz się do zakładki “Sieć”. U dołu masz filtry odpowiedzialne za wszystkie Requesty. Sprawdź czy jakiś plik nie jest na czerwono.
I działa, Błąd jaki popełniłem to taki, że nie powinienem dawać spacji między format a (‘truetype’) czyli bez odstępu. I w powyższym też tak będzie i będzie działać o ile poprawię, bo jest bez spacji a klasę musze poprawić…