Witam Forumowiczów
Czy jest JAKIKOLWIEK sposób na zdobycie niestandardowej domeny do bloga ZA DARMO?
Pozdrawiam
Witam Forumowiczów
Czy jest JAKIKOLWIEK sposób na zdobycie niestandardowej domeny do bloga ZA DARMO?
Pozdrawiam
Zrób reklamę jakiejś firmie z domenami.
Pytam na poważnie. Domyślam się, że bez płacenia nie da się, lecz może?
a niestandardowa domena oznacza?
Za 10 czy 12 złotych rocznie zrobisz sobie www.WunderWungiel.ovh … spiesz się bo wieczorem Ci zaklepie.
Nastraszyłeś mnie, aż sprawdziłem kiedy moje wygasają, bo już raz mi zajęli i wystawili za parę tysiaków
Ja w ten sposób odzyskałem, pilnowałem przez prawie pół roku, by “nie zwiała” do innego właściciela.
Zobacz http://www.dot.tk/en/index.html?lang=en
Przeczytaj W pełni darmowa domena na zawsze
Oczywiście dostawca bloga musi wspierać możliwość podpięcia zewnętrznej domeny.
Odradzam TK, podobnie jak blogspoty czy inne wixy nie jesteś właścicielem domeny i treści, tk np. miało kiedyś, że mogą zamknąć, kiedy nie masz odpowiedniej liczby wizyt… na początku to średnio widzę duży ruch… Dla dzieciaków z podstawówki do zabawy się nada, ale myśląc perspektywicznie nawet najbardziej egzotyczne rozszerzenie Z Ukrainny czy xyz jest lepsze …
A zgadza się, również zalecam ostrożność z darmowymi domenami. Ale zrozumiałem, że autor pytania nie chce inwestować pieniędzy. Skoro szuka darmowej domeny to pewnie korzysta też z darmowego bloga. Chce po prostu przyjrzeć się temu jak to będzie wyglądało i działało z domeną.
Autorze, jeżeli chcesz na takim zestawieniu uruchamiać jakiś biznes, w który zainwestujesz czas i pieniądze, to wykup domenę. Poczta z darmowej domeny bywa blokowana a same strony niżej w wynikach wyszukiwania.
No dobra. Rezygnuję z darmówki. Dzk za pomoc i pozdrawiam