Od pewnego czasu, powyżej wymieniona aplikacja uruchamia się automatycznie ( Zazwyczaj dzieje się to gdy komputer jest bezczynny).
WMI
Zużywa dużo procesora, a zakończyć zadanie da się, tylko że pierwsza próba tak jak by go restartowała a druga dopiero wyłącza Aplikacje . Czy jest jakiś sposób aby ta aplikacja sama się nie uruchamiała ?
Ja takich problemów na W7 SP1 x64 nie mam , ale system jest zoptymalizowany pod kątem maksymalnej wydajności do “bólu” i jako właściciel* komputera “karty rozdaje” na nim wyłącznie ja ponieważ uważam , że to ja wiem co jest dla mnie dobre i potrzebne , a co nie !
Od dawna uważam , że usługa dostępu zdalnego do komputera to jedna z najbardziej niebezpiecznych , TeamViewer itp. , o czym “boleśnie” przekonali się dziś ich użytkownicy ! Prawdziwym zabezpieczeniem jest i tylko wyłącznie lustrzana kopia zapasowa na zewnętrznym HDD , a reszta to obniżanie wydajności systemu i złudne iluzje o bezpieczeństwie !
* Mam w najgłębszym poważaniu to co na ten temat sądzą : MICROSOFT , GOOGLE et consortes , ponieważ ich “pragnienia” nie mogą naruszać praw , które są wyłącznie domeną właściciela komputera !