Niedawno robiłem format Win7 i dopiero teraz zuważyłem, problem z odtwarzaniem wideo. Mianowicie, kiedy próbuje odtworzyć jakikolwiek plik wideo (nawet wmv) otwiera się wmp12, pisze otwieranie multimediów i na tym koniec. Będzie tak otwierał bez końca. Próbowałem przeinstalować Kodeki (k-lite), potem usunąłem je i zaintalowałem Win7Codec, ale tam również nic nie pomogło więc ich też się pozbyłem i wróciłem do K-lite. próbowałem też włączył i wyłaczyć wmp12 w dodaj/usuń programy, próbowałem użyć funkcji rozwiąż problemy aby przywrócić domyślne ustawienia i nic! Dodam tylko, że na np. KMplayerze wszystko działa ok.
Prawym na pliku -> otwórz za pomocą -> na liście kliknij: wybierz program jeśli wybrany program jest to go zaznacz a jeśli nie to go znajdź dzięki opcji przeglądaj -> zaznacz ptaszek przy : zawsze używaj tego programu do odtwarzania tego typu plików.
Nie pomogło. Otwiera się wmp12 i pisze: “otwieranie multimediów”. I na tak cały czas.
– Dodane 11.03.2010 (Cz) 20:32 –
Uwaga znalazłem rozwiązanie: Przejmij na własność ten plik “%systemroot%\System32\mfpmp.exe” i zmień jego nazwę na np. mfpmp2.exe. Następnie zainstaluj kodeki ponownie i uruchom Win7DSFilterTweaker. Cały czas klika reset i next, a na końcy exit i yes. I to wszystko.