bartekg
(Whiteangel11)
2 Październik 2008 18:31
Siema
Mam problem z WMP w Viście. Wczesniej tzn. w starym kompie na visćie wmp pobierało mi okładki albumów. Teraz na nowym kompie nie pboiera mi już okładek, a gdy klikam pobierz informacje o albumie pisze nie można wyświetlić strony. Dodam że w mojej sieci musze korzystac z proxy, i że mam w domu ruter bezprzewodowy. Co zrobić aby to znowu działało?
Clank
(Clank)
2 Październik 2008 18:34
Możliwe, że podczas konfiguracji odznaczyłeś tę opcję.
bartekg
(Whiteangel11)
2 Październik 2008 18:47
No dobra mozliwe ze odznaczylem, ale dlaczego jak klikam na album i biore pobierz informacje o albumie to wyswietla mi sie nie mozna wyswietlic strony?
Chillout
(Chillout)
2 Październik 2008 18:48
Przeczyść pamięć podręczną IE.
bartekg
(Whiteangel11)
2 Październik 2008 18:58
Przeczyściłem i nic Co dalej?
waderr73
(waderr73)
2 Październik 2008 19:08
No to możliwe, ze firewall Ci blokuje.
bartekg
(Whiteangel11)
2 Październik 2008 19:28
Używam jedynie firewalla systemowego, Myslisz ze Vista moze blokować WMP? To by bylo dziwne. Moze musze odblokowac jakieś porty w ruterze?
Barteek
(Barteek)
3 Październik 2008 03:04
Narzędzia > Opcje > Zakładka “Prywatność”
zaznacz:
“Wyświetl informacje o multimediach z internetu”
“Aktualizuj moje pliki muzyczne, pobierając informacje o multimediach z internetu”
Następnie przejdź do zakładki “Biblioteka” i zaznacz:
“Pobierz dodatkowe informacje z internetu”
To powinno rozwiązać Twój problem, jeżeli podczas konfiguracji nie zaznaczyłeś tych opcji
Clank
(Clank)
3 Październik 2008 07:57
Jak narazie to WMP do dużej ilości albumów nie pobiera okładek, bo nie ma ich w swojej bazie…
bartekg
(Whiteangel11)
3 Październik 2008 12:58
Barteek:
Narzędzia > Opcje > Zakładka “Prywatność” zaznacz: - “Wyświetl informacje o multimediach z internetu” - “Aktualizuj moje pliki muzyczne, pobierając informacje o multimediach z internetu” Następnie przejdź do zakładki “Biblioteka” i zaznacz: - “Pobierz dodatkowe informacje z internetu” To powinno rozwiązać Twój problem, jeżeli podczas konfiguracji nie zaznaczyłeś tych opcji
Mialem te opcje zaznaczone i nie dziala. Myślę, że to ma jakiś związek z proxy. Co do okładek albumów, to te ktore mialy okladki na porzpednim kompie teraz nie mają więc ta teoria jest błędna.
Sercom
(Sercom)
3 Październik 2008 15:02
WMP i tak pobiera okładki błędnie a gdy mamy skupisko plików otwarzając jakikolwiek wyświetla okładke folderu
bartekg
(Whiteangel11)
4 Październik 2008 14:19
Mi zawsze pobierał poprawnie
Clank
(Clank)
5 Październik 2008 13:05
Heh Microsoft nienawidzi proxy Oni chcą mieć wszystkie informacje o tobie więc może to coś ma wspólnego…
Natomiast, jeśli komuś wyskakuje script error przy pobieraniu okładki przez WMP, udało mi się to łatwo naprawić w ten sposób: http://iknowsomething.com/jak-naprawic- … ipt-error/