Wolfenstein: Enemy Territory


(Habibubin) #1

po uruchomieniu gry wyskakuje mi taka informacja:

ET 2.55 win-x86 May 27 2003

----- FS_Startup -----

Current search path:

C:\PROGRA~1\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\pak0.pk3 (3725 files)

C:\PROGRA~1\Wolfenstein - Enemy Territory\etmain\mp_bin.pk3 (4 files)

C:\PROGRA~1\Wolfenstein - Enemy Territory/etmain


3729 files in pk3 files

execing default.cfg

couldn't exec language.cfg

couldn't exec autoexec.cfg

Hunk_Clear: reset the hunk ok

...detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!

Bypassing CD checks

----- Client Initialization -----

----- Initializing Renderer ----


----- Client Initialization Complete -----

----- R_Init -----

Initializing OpenGL subsystem

...initializing QGL

...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded

...setting mode 4: 800 600 FS

...using desktop display depth of 32

...calling CDS: ok

...registered window class

...created window@0,0 (800x600)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (4)

...setting mode 4: 800 600 FS

...using colorsbits of 16

...calling CDS: ok

...created window@0,0 (800x600)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver

...initializing QGL

...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available

...shutting down QGL

----- CL_Shutdown -----

RE_Shutdown( 1 )


GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

z innymi grami nie mam problemu. poradźcie coś. z góry dziękuję i pozdrawiam.


(Dark Alchemy) #2

A czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej? Mi to pomogło.

PS. Powinieneś ten temat stworzyć w dziale GRY :evil:


(system) #3

A jak tam u ciebie ze sterownikami do grafy ?? Jaką masz konfigurację sprzętową kompa ??


(squeet) #4

Wszystkie posty dublujące jedną poradę - kosz.

Chyba coś Ci się pomyliło :x


(Azpr) #5

zainsyluj patch 2.60 to raz, dwa zainstaluj sterowniki do grafy


(Habibubin) #6

faktycznie nie ten dział. sorki. i dzieki za odpowiedzi. zaraz zastosuję sie do porad. pozdrawiam


(Macio120) #7

mam to samo tylko że zawsze jak instalnołem se directX-a i nvidie to był loooz a terka miałem re-instalke systemu i nawet jak biere directX-a i nvidie to to samo wyskakuje , patch 2.60 tez mam, re-instalowalem ET. wczesniej nie mialem nic takiego, pomozcie :P:P:P:P


(Rafik904) #8

nie wiem dlaczego ale wyskakuje mi jakies blad jak chce wlaczyc ta gre.Nazywa sie : open gl i swieci na czerwono, jak ktos wie jak zrobic zebym mogl grac niech pisz na gg 8293514


(Azpr) #9

pOOczateX zainstaluj sterowniki do karty graficznej