Mam problem z wifi , mam pakiet 50 mbps , czasem jest prawie 49 mbps , ale więcej osiągi są w granicach 0,9 mbps do 2 mbps , pomimo ominiecie wifi przez kabel Rj45 , na innym komputerze są dobre osiągi , a na moim laptopie czasem dobre , ale więcej złe , serwis sugeruje mi albo wirus w komputerze lub przeinstalowanie systemu ?
System Win 10 , modem technicolor cisco
Przy reinstalacji systemu utracisz wszystko, co jest na tzw. partycji systemowej. Dlatego należy skopiować na inną, niesystemową partycję, lub inny nośnik (pendrajw, dysk USB), wszystkie ważne dla użytkownika zasoby, znajdujące się na partycji systemowej.
Dane w przeglądarkach nie utracisz pod warunkiem, że np. jesteś zalogowany (Google Chrome i podobne) lub wyeksportujesz poza partycję systemową istotne dla Ciebie ustawienia przeglądarki. Przywrócisz je wówczas po zainstalowaniu przedglądarek na nowo.
OK! Poza tym, moim zdaniem, (skoro już zdecydowałeś się na reinstalkę systemu) powinieneś jeszcze teraz, na próbę, odinstalować “resztki” Avast’a, ESET’a, Malwarebytes’a, pozostawiając jedynie działający Windows Defender i sprawdzić co to da dla sprawności obecnego systemu Win10. Przyda się wiedzieć na przyszłość.
Wyłączałem przy serwisancie eset , osiągi były takie same jak z nim/eset/ ?
czy zrobię reinstalacje jeszcze nie wiem , to właśnie on mi sugerował przeinstalowanie sytemu ?
Jeszcze były sugestie , o aktualizacji sterowników i zainstalować taki jak jest w technicolor cisco ?
sterowniki w komputerze są aktualne , zastanawia mnie tylko to skoro były dobre osiągi nagle spadły do 0,9 do 3,0 mbps , no i system wtedy był dobry?
To co się stało ?
Jakby było coś nie tak , to cały czas by były kiepskie osiągi ?
Po ostatniej aktualizacji win 10 znowu nastąpił spadek prędkości , na wifi jest różnie 0,6 mbps do 4 Mbps , ale już na kablu Rj45 są dobre osiągi zgodne do zawartej w umowie z operatorem czyli 48,9 Mbps . po tym iJuliusz pomógł chodził bardzo dobrze .