Wolne buforowanie filmów na Youtube

Jak widać prędkość internetu około(!) 1,3 MB/s

Bardzo niski ping - 12 ms

Dodam, że problemy wystepują tylko na Youtube.

Jeden film się dobrze odtwarza co drugi film w ogóle się nie odtwarza lub “staje w miejscu” lub co 2 albo 3 film "Wystąpił problem. Spróbuj później. Owszem po kilku godzinach działa ten film ale tak na zmiane nie działają (kwestia losowa)

To nie jest problem np. Flash bo wszystko działa jak należy tylko ciągle problemy z Youtube.

Testowane na

Chrome

IE 10

ping na stronie 26 …27 ms

W internecie znajdywałem podobne i świeże tematy z “Orange”, ja mam NETIA. Ogólnie większość ludzi skarży się na coraz większe problemy z Youtube.

Zrobiłem także inny test:

Próbowałem pobrać film(y) - nie dało się “FAILED”

Mam ten sam problem. Internet 10-12 Mb/s w Neostradzie.

Jeden film się ładuje szubko (jak zawsze), włączę film i leci w 480p, HD, a niekiedy filmik 20 sekund w 144p nie chce się odtworzyć.

Ja również tak mam. Najprawdopodobniej to wina nowego flash playera, bo jakoś tak od aktualizacji do najnowszej wersji mam z tym problem. Choć korzystam tylko z chrome, nie wiem jak to wygląda na innych przeglądarkach. Jak wiadomo chrome ma specjalnego flash playera. Jednak na tym od chrome i na tym zwykłym flash playerze (włączyłem w “chrome://plugins” ten zwykły i wyłączyłem ten od chrome) i problem nadal jest.

Operator TP nie jest wpięty w PLIX. Dlatego wolno mogą się buforować filmy. U mnie na internecie mobilnym PLUS GSM youtube działa szybko :slight_smile:

Dziś w dzień tak, ale teraz jest słabo. Tak samo było w kilka poprzednich dni, i tak samo dzieje się w różnych momentach. To coś u nich.