Wolne Menu Start

Gdy wciskam start potem wszystkie programy to cała lista pojawia się wolno, czy można to jakoś przyspieszyć.

C2D e6300,2GB Dual Ram,GF8800GTX

usuń zbędne rzeczy z tej listy i będzie chodziło szybciej ( proste )

i wyłącz zbędne programy z tay’a

z traya, czyli działające w tle i obciążające pracę komputera

masz może zainstalowanego jakiegoś antyvirusa??

Tak. Kaspersky internet securyty 6.

Tomekk22

Od kiedy masz Windows Vista ?

Ona przez około miesiąca dostosowuje się do twojego sposobu urzywania komputeram więc bedzie chodziła coraz szybciej :slight_smile:

iwa nike** nowy10 **el polaco

Nie znacie się, to prosze, o nie wypowiadanie się w kwestiach technicznych, o których nie macie pojęcia :mrgreen:

Viste mam ponad pół roku.

Tomekk22 zainstaluj paczkę aktualizacji, którą zlinkował w 1 poście kolega :

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 11#1183011

Areo zainstalowałem je pare dni temu, faktycznie system przyspieszył ale te menu start jakoś nadal przymulone.

“C2D e6300,2GB Dual Ram,GF8800GTX”

HAHAHAHAHa koles ma taka maszyne ze szczena opada

fajna ta wasza vista :lol: potrafi przycinac na takiej rakiecie

_/ userom visty dokopcie sobie kolejne 20 gb ramu zeby wam sie menu start dobrze rozwijalo i instalujcie setki latek

przed tym jak to zobaczylem to myslalem ze juz w nic nie uwierze

Vista działa mi dużo szybciej niż XP :smiley: tylko menu start wolno chodzi

Twój problem, nie czytasz dokładnie co napisałem.

Więc tak , musisz zmniejszyć czas animacji przejścia w Menu Start . Otwierasz Edytor rejestru (uruchom) wpisujemy (regedit) i teraz kolejno otwieramy ( HKEY_CURRENT_USER > Control Panel >Desktop ) po prawej stronie oknie znajdź parametr (MenuShowDelay) na tym parametrze klikamy prawym myszki i (Modyfikuj) w tabelce zmniejszając dane wartości zmniejszasz czas animacji przejścia np. z 400 na 50 na 30 lub mniej , restart kompa i masz efekt .