Wolne uruchamianie się windows 7


(Roco111) #1

Witam. Od 2 tygodni posiadam Winows 7. Oto mój problem:

Gdy Załączam komputer trwa to bardzo długo. Na początku sprawdza mi napędy Karty SD/M itp . Sloty na karty. Później pojawia się trwa uruchamianie, Później mam czarny ekran na około 2 minuty.... I później się komputer normalnie załącza i wszystko działa. Bardzo wolno też się wyłancza. proszę o pomoc!

Sprzęt;

Procesor; Amx Phenom IIx4 955 3,2 GHz

Ram: 4Gb

Dysk: 1000GB

Proszę o pomoc:)


(Diablo234) #2

Defragmentacja dysku.


(Roco111) #3

I co tylko tyle? To nic nie daje.


(system) #4

PRZESKANUJ kompa tym http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html

i tym

http://www.eset.pl/onlinescan


(Roco111) #5

Czyściutki.... Help Jak wyłączyłem sprawdzanie tych napędów to i tak się zacina na załanczaniu


(Diablo234) #6

W moim przypadku to pomogło o około 30 sekund ale Perfect Diskiem i to zrobiłem zaraz na świeżym systemie po instalacji.Można jeszcze optymalizować wina7.Są różne programy do optymalizacji, powyłączać nieużywane usługi.


(Roco111) #7

Wyłączyłem sprawdzanie tych slotów na karte sd itp. Ale pozniej po logu windows 7 mam czarne tło na około 2 minuty


(Bartek Rudnicki) #8

Tylko podczas włączania i wyłączania tak wolno Ci chodzi komputer?

Zrób test RAM-u, a potem odczytu z dysku twardego:D

Pokazują Ci się jakieś blue screeny, czy może komputer się nagle wyłącza ???


(Roco111) #9

Tak podczas włanczania i wyłanczania. Ram jest ok 3,25 (4GB)

Nie pokazują się bluescreeny i się nie wyłancza nagle

-- Dodane 06.03.2011 (N) 9:52 --

Pomoże ktoś? jakiś program sprawdzający ? PLz

-- Dodane 07.03.2011 (Pn) 7:26 --

Halo!