Wolne uruchamianie,


(Cdp1) #1

Witam prosze o sprawdzenie loga http://wklejto.pl/9195 a wklejam bo wolno się uruchamia. Jak właczam explorera to wyskakuje komunikat "this MSI must be launched trought setup) A co najbardziej wkurza to to że jak chce wyłączyć kopma i klikam (czerwony kwadracik ) to on się restartuje choć powinien się wyłączyć


(Kambor4) #2

1)

Te w/w wpisy sfiksuj w Hijacku:

>>Hijack>>scan(Do a system scan only)>>zaznacz je >> Fix checked

2)

Pobierz ComboFix,ale nie uruchamiaj

Wklej do Notatnika :

File::

C:\WINDOWS\system32\qqpdkrgw.dll 

C:\WINDOWS\system32\psevpnao.dll

C:\WINDOWS\system32\iyuedcxh.dll

C:\WINDOWS\SYSTEM32\winqsc32.dll


Folder::

C:\Program Files\AskSBar

>>Plik>>Zapisz jako... >>> CFScript

Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe

-->cfscriptb5b4me3.gif

Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log).Daj ten log, który powstanie w trakcie usuwania.

Jeśli pójdzie dobrze, to: Po restarcie usuń ręcznie folder C:**** Qoobox.

3)

Przeczyść komputer jakimś czyśćicielem np.ATF-Cleaner :wink:

=======================

K.


(Cdp1) #3

http://wklejto.pl/9199 log z combo


(Leon$) #4

Otwórz notatnik i wklej

zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe

http://img.wklej.org/images/88953CFScri ... iemoes.gif

Powinno rozpocząć się usuwanie

Potem log z usuwania Combofix

:slight_smile:


(Cdp1) #5

log z combo http://wklejto.pl/9202 jeszcze mam pytanie czy Wam też przemieszczają się linie i tekst na forum (niedopasowane tabelki do tekstu)


(Leon$) #6

Pobierz i uruchom narzędzie The Avenger Zaznaczasz tekst podany do usunięcia na forum

kopiuj >> klikasz na Paste Script from Clipboard >> Execute >> Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

Kasujesz ręcznie z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklejasz na forum raport: C:\avenger.txt

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

usuń ręcznie folder C: \Qoobox usuń instalkę Combofix z dysku.

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj obszar Mój komputer http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html pokaż raport stronę uruchomić przez IE

lub

Dr.WEB CureIt! http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... It!+4.44.5

nie

:slight_smile:


(Cdp1) #7

http://wklejto.pl/9210 log z avenger'a


(Gutek) #8

Daj nowy log z Combo i przeskanuj Dr.WEB CureIt


(Cdp1) #9

http://wklejto.pl/9212 log z combo


(Gutek) #10

Już powinno być Ok, skanowanie Dr.WEB CureIt robiłeś?


(Cdp1) #11

yes i nic nie wykrył oprócz combo. A co moze być powodem że explorer rozwala strone forum(przemieszczenie liter względem tabel). czyżby to była wina przeglądarki?


(huber2t) #12

Jaką masz przeglądarkę?

Spróbuj na innej


(Cdp1) #13

jakiś starszy półtoraroczny internet explorer ale do tej pory wszystko chodziło normalnie dopóki ostatnio nie złapałem wirusa. A co dziwniejsze tylko na tym forum tak mi się taki coś dzieje


(huber2t) #14

Ściągnij Firefoxa lub Operę i zobacz czy jest ok


(Cdp1) #15

Pod firefoxem jesz wszystko ok :smiley: , ale gościu uparł się że ma być IE i nie da sobie przetłumaczyć że IE jest najgorszą przeglądarką !!