Wolne wczytywanie się strony/zmiana hostingu

Witam. Szukałem na forum rozwiązanie na moje problemy ale nic nie znalazłem, co mogłoby mi pomóc.

Zacznę od początku.

Stronę założyłem na hostingu cba.pl. Tam ją wzbogaciłem stylem, kodami itp. Po pewnym czasie postanowiłem przenieść stronę na inny hosting, na friko.pl. Tam założyłem konto i bazę dany (mysql (na cba również mysql)). Pliki z serwera ftp cba, zgrałem na komputer i ponownie wgrałem na ftp friko. Dane z bazy danych z cba zapisałem na komputerze i wgrałem w utworzoną wcześniej bazę na friko. Bazę połączyłem z stroną. Wszystko działa pięknie, ale zdarzają cię czasami 2 błędy:

Pierwszy problem to: Strona czasami strasznie długo się wczytuje, raz automatycznie, a czasami a po jakiś 2-3 minutach wczytywania (jeśli się nie wczyta), wyskakuje okno

http://i53.tinypic.com/vypqwo.jpg

Drugi to: Często zdarza się, że strona się nie wczytuje i pojawia się komunikat:

Unable to establish connection to MySQL

2002 : Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)

Reklamę cba, czy tego napisu na dole usuwać nie musiałem bo gdy przeniosłem wszystkie pliki przez filezillę, reklamy cba i tego napisu nie było, była tylko reklama z friko. I jeszcze jedna mała sprawa. Przy użyciu strony http://who.is/, sprawdziłem datę powstania strony (jak już przeniosłem wszystko na friko) i tu mnie wzięło zdziwo. Wyskoczyło mi takie coś:

DOMAIN NAME: za.pl 

created: 2000.07.24 13:00:00 

last modified: 2010.07.06 11:59:19 

option created: 2008.02.01 00:03:24

Zdziwo mnie wzięło, bo strona istnieje dopiero nie cały miesiąc (począwszy od założenia jej na cba).

Czy to jakoś wpływa na stronę, jeśli jakoś źle wpływa to czy można to naprawić?

Z góry dzięki za jakąkolwiek poradę.

(jeśli mielibyście poradzić, to na jaki hosting powinienem umieścić stronę, tak aby szybko się wczytywała, i jeśli byłby to płatny hosting to aby był tani)

Polecam lepszy hosting bez reklam.

http://www.1and1.pl

za darmo domena PL i hosting na dwa lata.

Warto skorzystać.

Długo się ładuje, ponieważ bazy danych są tam przepełnione. Sam miałem strony na za.pl/friko/osemka i niezbyt mi się to podobało.

Co do whois. Tam podało CI kiedy domena powstała, a nie Twoja strona :stuck_out_tongue:

Kusząca oferta tego hostingu, ale userzy z mojej strony raczej się nie zgodzą, na zmianę hostingu, z resztą kolejną. Strona na początku była na pun.pl, ale dla bezpieczeństwa i większych korzyści, zablokowałem forum i otworzyłem nowe właśnie na cba, później z cba na friko z miałbym znów przenosić… hmm… jest jakaś inna opcja, która usprawni moją stronę bez konieczności zmiany hostingu?

Podaj adres swojej strony, albo tu albo na PW, zobaczę jak to działa, być może za dużo użytkowników jest na tym całym friko i dlatego są duże czasy dostępu i występują błędy.

Osobiście niedawno zakładałem na cba.pl potem na osemka.pl forum w sprawie studniówki i działało… hm… beznadziejnie.

A ten hosting co podałem to serwerownie ma w niemczech, więc jest raczej niezawodna :wink:

na starym adresie możesz przecież ustawić przekierowanie, chociażby dodając meta-tag do pliku index.

Danielox, lepiej przenieść za wczasów, bo jaki Ci dojdzie chociaż 100 userów to już friko nie da rady :slight_smile:

Pomyśl nad 1and1.pl bo myślę że lepiej mieć swój własny serwer i domenę niż na jakiś darmowych szitach z mnóstwem reklam siedzieć :slight_smile:

Zawsze możesz dać przekierowanie, chyba że wolisz aby pozostała na friko.pl bo userzy nie chcą zmiany, no ale wtedy to wgl Ci forum upadnie bo nikt nie wejdzie :stuck_out_tongue:

Ok, ale co będzie po dwóch latach? Utrzymanie takiego serwera pewnie nie będzie tanie, dlatego chyba dobrze by było umieści jakieś reklamy, aby chociaż trochę zarobić. I tu pytanie do was. Skąd powinienem brak reklamy aby zarabiać (jak najwięcej)(lepiej zacząć zbierać na serwer również w tych darmowym okresie)?

Znaczy się tak, ja na swoje forum rocznie wydaję około 150 zł i jeszcze więcej czasu, i mimu kilkudziesięciu tysięcy odsłon miesięcznie na reklamach specjalnie zarobić się nie da, w sumie to aż tak mnie nie ciśnie, jest pasja, forum rośnie, będą pieniądze.

No ale czy 2 lata Twoja strona przeżyje ? Jeśli uważasz, że tak to zbieraj w skarpety pieniądze :smiley:

Danielox , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978

W sprawie hostingu to radzę pogadać z firmami prowadzącymi sponsoring, osobiście skorzystałem z wortale.net (typowo pod sponsoring, normalnie hosting mają drogi :))

11 pod 2 latach trzeba będzie tak czy siak pożegnać, bo koszty Cię zjedzą, OVH ma podobną ofertę i będzie tak samo. :slight_smile:

Ja mam najtańszą opcję w linuxpl.com i nie narzekam, dodatkowo od ok. pół roku użytkowania można negocjować większy transfer i zmiany parametrów w tej samej cenie.

A co myślicie o tym hostingu: http://vooa.pl