Witam
Procesor-Intel core i7 4790
Karta graficzna-gtx 1660
8 GB RAM
Na niskich ustawieniach w Battlefield 1 mam NIE stałe 60 FPS, komputer ogólnie wolno chodzi, aplikacje długo się uruchamiają, jakieś przycięcia itp. Proszę o diagnozę.
HD tune, zdrowie dysku + prędkości, a tak ogólnie: Drive c: () (Fixed) (Total:126.86 GB) (Free:5.98 GB) NTFS obstawiam, ze połąsiłeś się na 128 GB SSD “żeby było szybciej”, masz relatywnie mało Ram, brak miejsca na plik wymiany, dodatkowo przepełnione SSD zwalniają mocno …
Programu scptoolkit używam żeby pad od PS3 działał mi na komputerze. A czemu podpisu cyfrowego nie ma to ci nie powiem, bo nawet nie wiem co to jest ten podpis.
…a to przepraszam, miałeś dysk systemowy 1000GB, bo ten trzeba utylizować Powtórz, jeżeli możesz, test z LIVE CD, ale Twoje wyniki na wykresie wskazują na trupa - szczególnie te 10% pierwsze gdzie masz pewnie Windowsa i plik wymiany pamięci RAM
Z tym testem z LIVE CD może być problem gdyż: “Pobrany program należy nagrać na dowolny nośnik CD, DVD lub na inne urządzenie USB. A następnie uruchomić bezpośrednio po włączeniu komputera.” w tej chwili mój jedyny nośnik USB to komórka, nada się?
Fixlog.txt (8,6 KB)
Plik wynikowy z ADWCleaner: http://www.wklejto.pl/752891
Ogólnie mam wrażenie że komputer jakby przyśpieszył (uruchamianie aplikacji itp.) chociaż nadal wydaje mi się że mogło by być lepiej. Co do FPS w grach to jest zdecydowanie lepiej.
Jutro na spokojnie posprzątam sobie na dysku i takie tam, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to jest otwarty, a póki co, dziękuje wszystkim za pomoc.
Spróbuj zamienić jeszcze disc soft na darmowy Alcohol 120%. Ale instalując wyłącz internet na moment, aby nie zainstalował się smart advisior. Potem po instalacji pierwszej rzeczy - spdt - i restarcie pc, jak będzie główna instalacja programu, odznacz sobie iscsi (chyba, że udostępniasz wirtuale w sieci) i dalej. Program zacznie się instalować. Następnie spyta Cię o kolejną zgode, koniecznie wciśnij don’t accept/don’t use. I po instalacji włącz Internet. Wyłącz procesy coś tam luminati w menadżerze zadań. Następnie wywal folder lum coś tam (nie pamiętam dokładnej nazwy) z folderu alcohol-soft, a z twój użytkownik app data zawartość całego temp. Usuń sobie opróżniając kosz. I ciesz się lepszym softem niż daemon tools.
Zanim zaczniesz “sprzątać” dysk, to naprawdę weź go do znajomych czy coś i sprawdź po raz drugi HDTUNEM. Wklejony screen wskazuje na klasyczne zużycie, które kwalifikuje się na śmietnik i żadne sprzątanie tego nie naprawi - będzie tylko gorzej.
I warto rozważyć alternatywy dla Avast. Zamień go na jeden z moich propozycji (z niektórych możesz się śmiać, ale nie są już takimi słabymi programami jak kiedyś; można powiedzieć, że na dziś nawet potrafią być lepsze niż co niektóre płatne pakiety): Microsoft Security Essentials (Windows 7) / Windows Defender (Windows 10), panda free lub kaspersky free.