Wolny internet, problem z kompem


(Cep10) #1

Witam,

Od dość niedawna mam problemy z kompem.

A mianowicie, internet chodzi bardzo wolno i dodatkowo co 3-4 godziny wyskakuję okienko ze zamykaniem systemu.

Internet napewno jest spowolniony z powodu jakiegoś wirusa, ponieważ wczoraj chodził jeszcze normalnie, dzisiaj tragedia.

Logi:

MDR: http://wklej.org/id/485723/

RSIT: http://wklej.org/id/485727/

GMER: http://wklej.org/id/485728/

TDSSKILLER: http://wklej.org/id/485730/

OTL:

OTL.txt http://wklej.org/id/485732/

Extras.txt http://wklej.org/id/485735/

Proszę o pomoc, pozdrawiam :P.


(Adi01) #2

Pobierz, zainstaluj i zaktualizuj program Malwarebytes anti malware

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html

I wykonaj pełne skanowanie systemu. To, co znajdzie daj do kwarantanny, a log wklej tutaj.

Prosze kogoś o sprawdzenie logów.


(Leon$) #3

w logach nic niepokojącego nie widzę

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/in ... opic=116.0

W OTL kilknij CleanUp (Sprzątanie)

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj

Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

powolny internet może wina dostawcy

:slight_smile:


(User Profile) #4

O33 - MountPoints2{4cd5809c-2325-11e0-80cd-0018f3088f71}\Shell - "" = AutoRun

O33 - MountPoints2{4cd5809c-2325-11e0-80cd-0018f3088f71}\Shell\AutoRun\command - "" = F:\Setup.exe -- 2000-01-07 13:26:10 | 006,152,192 | R--- | M

Pozostałości po robaczku zostały.


(Leon$) #5

sam jesteś robaczek

:slight_smile:


(Acorus) #6

To nie są żadne pozostałości po robaczkach-wpisy nieszkodliwe.


(Cep10) #7

Witam,

Zrobiłem o to o co mnie prosiliście, ale Dr.WEB CureIt nie mogę tego zainstalować.

Malwarebytes anti malware nic nie wykrył.

A wolny internet napewno nie jest winą dostawcy.

Dodam również, że założyłem temat o tytule Zarządzanie NT System-Problem. Bo taki problem też mam.


(Acorus) #8

Wypal bootowalną płytkę z AV http://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/ ... skanerami/ i przeskanuj.


(Pop3600) #9

witam ja proponuje odinstalować wszystkie antiwirusy i zainstalować tylko jeden antywirus np.avast 6 mi też wolno internet chodził i pomogło