Wolny Internet


(Tomek214) #1

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z netem, prędkość pobierania utrzymuje się na poziomie 15-20 KB/s przy necie neo 1 Mb/s.

Np. Z rapidshare pobiera mi po 10 KB/s a ten sam plik kolega pobiera po 120 KB/s. Z Odsiebie.com jest podobnie..

Strony wczytują się po 30 sekund a filmiki na Youtube strasznie długo się buforują.

Oto logi:

http://www.wklej.org/id/9143/ HijackThis

http://www.wklej.org/id/9144/ ComboFix

http://www.wklej.org/id/9153/ SilentRunner


(huber2t) #2

Wlogach nic nie widzę

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Tomek214) #3

http://odsiebie.com/pokaz/707292---8c89.html

Wynik Kaspersky Online skaner


(huber2t) #4

Pobierz The Avenger

wklej do niego ten tekst:

Files to delete:

C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS.3\Dane aplikacji\Spybot - Search & Destroy\Recovery\Virtumondeatr3.zip

C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS.3\Dane aplikacji\Spybot - Search & Destroy\Recovery\Virtumondeatr5.zip

C:\Documents and Settings\JA\Dane aplikacji\Pointstone\Backups\2008-05-30_18-13_HHOChVHd\HHOChVHd1.zip

C:\Documents and Settings\JA\Moje dokumenty\Downloads\Compressed\wpepro09x.zip

C:\Documents and Settings\Zipek\Documents\atam\LSpatch\LSPatch 1.1.exe

C:\Documents and Settings\Zipek\Documents\Downloads\Compressed\IDM.V5.14.B6.__Patchnew_april.rar

C:\Documents and Settings\Zipek\Documents\Downloads\Compressed\Proxy_Switcher_Pro_3.12.1.rar

C:\Documents and Settings\Zipek\Downloads\Proxy_Finder_2.5\proxy 2.5.exe

C:\Documents and Settings\Zipek\Downloads\_E_lephant_pod_NEO-Zmienne-IP.rar 

C:\note\aero\LSpatch\LSPatch 1.1.exe

C:\note\aero-ultimate-rc1-crystalxp.net-en-12171.zip

C:\note\Compressed\aero-ultimate-rc1-crystalxp.net-en-12171.zip

C:\Users\LocalService\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\C5QF0XQV\sdferw[1].htm

C:\Windows\System32\YUR19.exe

C:\Windows\System32\YUR79.exe

C:\WINDOWS.1\IDM512patch.exe 

C:\WINDOWS.2\system32\ajbjnvlu.dll 

C:\WINDOWS.2\system32\clbdll.dll

C:\WINDOWS.2\system32\CloseApp.exe

C:\WINDOWS.2\system32\config\systemprofile\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\73S9QYZJ\update[1].upd 	

C:\WINDOWS.2\system32\drivers\beep.sys

C:\WINDOWS.2\system32\drivers\clbdriver.sys

C:\WINDOWS.2\system32\khfFwVnO.dll

C:\WINDOWS.2\system32\ksnhtr.sys

kopiuj to i klikasz na Paste Script from Clipboard wybierasz Execute oraz Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

Kasujesz ręcznie z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklejasz na forum raport: C:\avenger.txt


(Tomek214) #5

http://www.wklej.org/id/9424/

Log z avenger

Dzieki wielkie już wszystko działa tak jak powinno :smiley:


(huber2t) #6

Pliki usunięte

Powinno być ok

:slight_smile:


(Tomek214) #7

Niestety problem powrócił..Jest to strasznie uciążliwe strony wczytują się po 2 minuty lub dłużej, pobieranie na poziomie 0-10 KB/s. Ostatnio zrobiłem formata kompa bo myślałem , że net będzie działał normalnie ale niestety tak nie jest.

Skan Kaspersky Internet Security 2009 nic niewykrywa.

Dodam ,że posiadam Neostrada 1 Mb/s (woj. dolnośląskie okolice wrocławia)

Rano i późno wieczorem net działa trochę szybciej

Proszę o sprawdzenie loga:

http://www.wklej.org/id/13868/ -HijackThis

http://www.wklej.org/id/13871/ - Silent Runner

(nie mogę stworzyć loga z kombofix ponieważ dostaję wiadomość o niekompatybilności Windowsa)


(Spandau) #8

Usuń kosmetycznie te wpisy w HJT

Uruchom HijackThis - Do a system scan only - w oknie programu pokaże się log - zaznacz kratki przy podanych wpisach - klikasz Fix checked

Pobierz Malwarebytes' Anti-Malware Instrukcja i program tutaj http://cybertrash.pl/Tata/MBAM/Malwareb ... lware.html przeskanuj system i daj log na forum


(Tomek214) #9

http://www.wklej.org/id/13952/ Log z Malwarebyte's Anti Malware

Problem widocznie stał po stronie TP bo nagle wszystko działa tak jak należy


(Kambor4) #10

Usuń ten klucz w Malwarebyte's.

============

K.