Witam!
Mam problem z laptopem, jest zauwazalny spadek wydajnosci w ogólnej pracy, żadne gry itd.
Format raczej niemozliwy bo laptop nie jest mój.
Ponizej obowiązkowe logi:
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\marek\Desktop fixlist.txt (1,1 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Zrób oczyszczanie dysku systemowego.
Kliknij prawym na dysku z systemem. (Win 7/10)
Właściwości -> Oczyszczanie dysku
Tu możesz wyłączyć Indeksowanie zawartości plików (widać kawałek na obrazku powyżej, jak robiłem zrzut, to miałem zaznaczone i jeszcze przeciąłem )
Dwie możliwości. Możesz od razu kliknąć OK zaznaczając okienka do oczyszczenia.
Albo wybrać jeszcze Więcej opcji na Win7 lub Oczyść pliki systemowe Win 10 i usunąć stare Punkty przywracania lub stare aktualizacje
Wybierz Oczyść…
I wybrać Usuń, gdy pojawi siępytanie.
Wykonaj skan Rejestru.
Uruchom CCleaner i wybierz Rejestr, przeskanuj i potem Napraw… pamiętając, aby wybrać Zapisz kopie zmian
Po restarcie, możesz CCleaner odinstalować
Tak jak pisałem, przeniesiemy do innego działu
Dane systemowe: Windows 10 Home Wersja 1903 18362.836 (X64) BIOS: Insyde Corp. R0081C8 09/18/2012 Płyta główna: Sony Corporation VAIO Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz Procent pamięci w użyciu: 44% Całkowita pamięć fizyczna: 6023.27 MB
Prędkosci nie wyglądają tragicznie, odchylenia nie sa duże. Problemem jest jednak, że biedak jest juz na starcie wolny.
Komputer trochę jeszcze do mało wymagajacych zadań posłuży, jeżeli masz z nim siedzieć dłużej, to 120/240 GB SSD nie zaszkodzi. Start systemu, aplikacji czy swap bedzie znacznie szybszy.