Witam, dostałem starego laptopa z uszkodzonym HDD. Postanowiłem pobawić się w jego reaktywację.
Udało mi się zainstalować nowy system (z recovery) na starym HDD i skopiować go na nowo zakupiony dysk SSD.
Potem wyszukiwanie sterowników i aktualizacji niewspieranego już sprzętu i systemu. Byłem zadowolony z tego co udało mi się uzyskać, biorąc pod uwagę że laptop ma tylko obsługiwać program diagnostyczny w garażu. System uruchamiał się w około 20 s. Po kilku dniach pojawił się mały problem - mianowicie pomiędzy ekranem uruchamiania systemu a ekranem logowania pojawił się trwający około minuty czarny ekran.
Zamieszczam wymagane logi:
1- FRST.txt (78,6 KB)
2- Addition.txt (39,9 KB)
3- Shortcut.txt (44,0 KB)
Mam jeszcze mały problem z ukryciem partycji recovery, nie mogę tego zrobić z funkcji zarządzania dyskami a po usunięciu litery dysku z poziomu wiersza poleceń pojawia się na nowo po każdym przelogowaniu.
Nie dodałem że też mam SSD, kartę zintegrowaną Intel, dodatkową Radeon, po ustawieniu EnableULPS na 0 uruchomienie do logowania 15sek, do pulpitu 20sek. (zamiast 90sek) Żadnych skutków ubocznych. To JEST rozwiązanie!
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. D:\Pobrane fixlist.txt (2,7 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Błąd w Dzienniku Zdarzeń, siedzi w Windows 7 Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent …
Naprawisz plikiem MicrosoftFixit50688.msi.
Kliknij w Zielony Download, może wyskoczyć dodatkowe okno z reklamą, zamknij je, a pobrany plik uruchom i zainstaluj poprawkę.