Witam.
Problem występuje około 2 miesiące i już nerwy mnie biorą. Sprawa wygląda tak:
Mam internet radiowy 3Mb / 512 kb. Ten sam internet ma mój sąsiad. W grudniu był problem z siecią i przez dwa tygodnie non stop zrywało się połączenie. Tak się złożyło, że w tym samym czasie złapałem wirusa Sality i nawet o tym nie wiedziałem bo nie miałem żadnego antywira!
Po awarii sieć została naprawiona, ze skutkiem: - u sąsiada net cyka jak należy prawie 3Mb, a u mnie muli ledwo 1Mb. (porównuje mój net do neta mojego sąsiada bo mamy z tego samego źródła od prawie 5 lat, i zawsze było tak, że jak u niego było dobrze to u mnie też i na odwrót).
Jak skapłem się, że to coś u mnie nie tak, zainstalowałem antywira, i niespodzianka - Sality! Tak więc usunąłem go jakoś: format C, dwa razy przeinstlowałem system Windows XP SP3. Net jak mulił tak muli. Po usunięciu Sality skanowałem kompa różnymi antywirusami: Dr.WEB, Malwarebytes’ Anti-Malware, Avira Antivir - znalazły one jeszcze jakieś pojedyncze drobne robaczki. Skanowałem także Combofixem 3 razy w odstępach około 2 tyg. i za każdym razem wykrywało mi infekcje typu rootkit , raz niby tym złośliwym plikiem był C:/Widnows/wl.exe , a ostatnio klucz(plik) w rejestrze o nazwie tcpip.reg. Nie wiem czy to faktycznie jakieś wirusy były czy Combofix wszczynał fałszywe alarmy.
Na obecną chwilę antywiry nic mi nie wykrywają, a net dalej zamula, nawet na koncie premium na uploaded.to późnym wieczorem mam ledwo 120KB przy pobieraniu, a powinno być ok. 360KB.
Załączam logi z HiJackThis i OTL, może zdołacie mi na ich podstawie coś zaradzić
HiJackThis
OTL
Extras
Z góry dziękuje za pomoc