Word 2007 - gdzie jest opcja "zapisz jako"

Czołem szanownym.

Ręce mi opadają. Pomoc online MS Office woła o pomstę do nieba. Guglałem problem i szukałem na forum, ale nie widzę rozwiązania.

Problem - w wordzie 2007 nie widzę opcji “zapisz jako”. Wybieranie miejsca gdzie zapisze sie dokument i jego formatu jest dostepne tylko przy pierwszym kliknięciu dyskietki lub ctrl+s.

Kiedy dokument raz jest zapisany, nie mozna zmienic sciezki save. Czemu robie z tego problem? Word 2007 domyslnie zapisuje w .docx. Czesto sle dokumenty do zwykłych bolków z Officem 2003 czy jeszcze starszym softem, który nie łyka .docx.

Na razie jedyną drogą jest na piechote: zaznaczyć cały tekst i przekleić do nowego dokumentu i zapisać do po raz pierwszy, zaznaczając “zapisz jako .doc” i tak dalej.

Kurcze, czy nie da się inaczej? Dostaję szewskiej pasji przez brak “save as”. Help!

Przycisk menu pakietu Office (lewy górny róg), opcja “Zapisz jako”.

kliknij na logo Office-> zapisz jako-> prawoklik na dokument word 1997-2003 i wybierz dodaj do paska szybki dostęp

O to chodzi?

dzizes, dziekuje, działa!

Kurde, zmiana przzwyczajen jest potrzebna. Swoja droga, zeby w pomocy nie wyjasnic zmiany polozenia tak kluczowych funkcji - to jakaś kpina.

Nie nazywaj czegoś kpiną jak nie umiesz w pomocy programu znaleźć tak elenetarnej funkcji

Wystarczy uruchomic pomoc Worda (F1) i wpisać Zapisz jako w szukajkę.

Piwrwszy link jaki się pojawi:

Kliknij przycisk Microsoft Office, a następnie kliknij polecenie Zapisz jako. 

W oknie dialogowym Zapisywanie jako na liście Zapisz jako typ kliknij odpowiedni typ pliku. 

W polu Nazwa pliku wpisz nazwę pliku. 

Kliknij przycisk Zapisz.

Nawet przycisk jest jak wygląda.

Proszę skończyć z OTowaniem.

Odpowiedź na zasadnicze pytanie tego tematu została udzielona. Dalszą dyskusję proszę prowadzić w dziale “Na luzie” lub przez PW

No jest przycisk pakietu Office i w nim jest to co się szuka.

beztytuuam1.jpg