Dzień dobry
Czy ktoś coś poradzi - nie mogę odpalić Worda. Pojawia się komunikat: “Nie znaleziono punktu wejścia procedury EnumCalendarInfoExEx w bibliotece KERNEL 32.dll.”
Co z tym zrobić?
Czy to jest office 2010?
Odinstaluj aktualizację dla office 2010: KB4461522. Po restarcie powinno być ok.
Już odinstalowywałam tę aktualizację. I 2863821, 4461614, 4462157 też. Nie mam żadnej z nich, pomagało, ale instalki wracały. Może jakiś nowy wynalazek?
Wyłacz automatyczne aktualizacje systemu i produktów ms, instalki nie wrócą.
OK, a jak to zrobić?
- W menu Start wybierz Ustawienia , a następnie Panel sterowania
- Wybierz aplet o nazwie Centrum zabezpieczeń . Jeśli planujesz tylko wyłączyć automatyczne aktualizacje możesz skorzystać z apletu o nazwie Aktualizacje automatyczne
- Zaznacz pole Wyłącz Aktualizacje automatyczne
- W Centrum zabezpieczeń skorzystaj z odnośnika Zmień sposób informowania mnie przez Centrum zabezpieczeń
- Odznacz pole przy odpowiednich usługach, do których nie chcesz dodatkowych komunikatów.
Automatyczne aktualizacje wyłączone, dzięki. Zostało chyba jeszcze namierzyć i usunąć tę jedną aktualizację, która mi blokuje Worda. Jak się zorientować która to?
usuń wg daty kiedy przestał działac może… skoro te powyżej już odinstalowałaś…
Nie lepiej wszystko zaktualizować (MS Office, Windows) niż aktualizacje usuwać? Przecież WinXP i tak jest dziurawy jak ser szwajcarski, po co otwierać go na dodatkowe zagrożenia?
Tak chciałam zrobić, ale w panelu sterowania nie widzę dat instalacji większości KB. Gdzie znajdę daty instalacji? Word wczoraj działał, więc coś wpadło do systemu pewnie dziś.
@anon741072 pewnie i tak wywala na Windows 7 / 8.1 / 10 jak to MS Office 2010 (i dopiero w 2022 myślała o kupnie nowszej wersji).
Numery KB są w miarę kolejnością numerycznie
To chyba ten sam problem co u mnie. Skoro zablokowałam już aktualizacje, powinno pomóc usunięcie tej jednej, która blokuje mi edytor. Tylko która to…
Z tego co czytałem, to tym razem problemy sprawia aktualizacja KB4462174.
To było to - po odinstalowaniu tej aktualizacji Word działa. Automatyczne aktualizacje zablokowane, to może będzie spokój. Dziękuję!