Witajcie, męczę się ostatnio z wtyczką Contact Form 7 na Wordpressie. Od razu zaznaczę, że wiem jak to się instaluje i konfiguruje, bo na innej stronie działa mi to bez problemu.
Otóż problemem jest to, że zamiast formularza, pojawia się na stronie tylko ten kod, który należy wkleić w miejscu gdzie ma się pojawić formularz, czyli:
[contact-form-7 id=“157” title=“Formularz 1”]
Próbowałem nawet instalować taką specjalną wtyczkę, która niby włącza ten kod ale nadal nic to daje. Ma ktooś jakiś pomysł dlaczego Wordpress jakby “nie widzi” poprawnie tego kodu?
Wtyczka jest włączona. Próba wyłączenia innych wtyczek nic nie daje. Cudzysłowy są OK. Styl jest inny - jak sprawdzić gdzie tkwi ewentualny błąd stylu (jak naprawić)?
Musisz sprawdzić w jaki sposób wyświetlana jest treść strony, być może jest ona pobierana poza “główną pętlą” i nie są wykonywane żadne shortcody przez to.
Nie powiem Ci w jaki plik masz zajrzeć bo możliwości jest wiele, szukaj w plikach zgodnie z template hierarchy.
Możesz jeszcze dodać na stronie widget chyba o nazwie tekst - domyślny wordpressa i w nim umieścić shortcode jeśli zadziała to wina jest szablonu.
Spróbuj też wpisać adres tej konkretnej strony (z formularzem) do przeglądarki ręcznie bo może coś jest namieszane w menu więc kiedy klikasz w link to wyświetla się jakaś inna strona.
Wszystkie Wasze sugestie nic nie pomagają. Próbowałem jeszcze z dodatkiem ninja-forms i jest to samo - widać tylko kod zamiast formularzy - czyli jednak coś nie tak z szablonem. Co gorsza on musi taki zostać… W jakim z plików szukać problemu?