Śmiać się czy płakać… Jeśli chodzi o braki to owszem są, ale raczej u Ciebie. Rozumiem, że zgodnie z Twoją ,logiką" mam OBOWIĄZEK płacić ,dobrowolnie" na orkiestrę tylko dla tego, że kiedyś urządzenie przez nich kupione może być mi potrzebne? W takim razie JA nawołuję do Ciebie, abyś wpłacił jakąś sumę pieniędzy na każdą organizacje charytatywną (ratującą ludzi) w Polsce, gdyż jest jakiś procent szans, że będziesz potrzebować pomocy akurat ,TEJ" fundacji. Otóż informuję Cię, że WOŚP nie jest jedyną ,słuszną" organizacją charytatywną i nie mam ani ja, ani nikt inny obowiązku wpłacenia choćby złotówki na jej działanie.
Napiszę po raz kolejny i mam nadzieję, że ostatni bo powoli zaczyna mnie to irytować. Jeśli chcesz to płać - swoimi pieniędzmi, ale od funduszy innych ludzi się odczep. Bardzo łatwo dysponować nie swoim majątkiem i wymagać, że ktoś będzie robił to co mu każesz.
Więc zanim zaczniesz swoje wywody o logice i doświadczeniu życiowym, sam tego doświadczenia nabierz bo nie widzę, abyś okazywał chociaż minimum logicznego myślenia.
Takimi tanimi sztuczkami, które mają wpłynąć na moje sumienie nic nie zdziałasz. Zanim sięgniesz do kieszeni innych ludzi - bo wiesz lepiej co dla nich dobre, sięgnij do swojej i zajmij się sobą.
Apeluję również, żebyś podniósł swoje umiejętności czytania ze zrozumieniem bo nie mam ochoty tłumaczyć setny raz tego samego, tylko dlatego, że nie chciało Ci się dokładnie przeczytać moich postów ( chyba, że robisz to specjalnie, aby tymi swoimi wywodami zatrzeć każdy ślad logicznego myślenia)
Dlatego z całym szacunkiem, ale Twoja wypowiedź ukazała błędy w logice Twojej i wielu ludzi podzielających Twoje zdanie, które samo siebie wyklucza ,Obowiązek dobrowolnego płacenia na WOŚP". Obowiązek ponieważ do Ciebie nie dociera, że ktoś WŁASNE pieniądze woli przekazać na coś innego (nawet jakby wydał na panie lekkich obyczajów - jest to jego życie i sam za to życie powinien odpowiedzieć).
Podobno już uwolniliśmy się od idei propagowanej przez komunistów.