Wośp

Co sadzicie o tej akcji ???

Kolejny nabijacz postów ??

Bo co można tutaj napisać oprócz samych superlatyw ??

można napisać, ze to oszustwo, że i tak nic nie pomagamy dla dzieci - tylko organizatorzy się bogacom itp… to nie znaczy, że ja tak myśle, właściwie to sam nie wiem co o tym myśle. :stuck_out_tongue:

Ja myśle że ta akcja się przydaje w najlepszym tego słowa znaczeniu 8)

Dla zainteresowanych komentaz do wypowiedzi w telewizji TRWAM:

http://wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=20135

Ci to zawsze czepią się tego co nie potrzeba :x :x :x

Co się dziwisz - od zawsze są nagonki na Orkiestrę z tej strony.

Tak było co roku i będzie pewnie dalej. Kiedys mnie to wkurzało, ale już przywykłem i nie zwracam na to uwagi. Bo liczby mówią same za siebie. Żadna instytucja ( a tym bardziej kościół) nie zrobiła tyle dla chorych dzieci i nie zakupiła tyle potrzebnego sprzętu, co Orkiestra. I można się tylko cieszyć, że duża część naszego społeczeństwa ma otwarte serca i rozumy i co roku uczestniczy w tej akcji.

A że być może Owsiak też coś z tego ma i że część tych pieniędzy idzie na obsługę Orkiestry, to mnie to nie obchodzi, bo jest to kropla w morzu tego, ile robi dobrego.

I niech to będzie mój głos w tym temacie:

Ja pozostanę z Orkiestrą do końca świata i jeden dzień dłużej :slight_smile:

Największe emocje wzbudza sam Owsiak w połączeniu

z “Przystankiem Woodstock”

To już sprawa Jego sumienia

…i Urzędu Skarbowego!

Trochę niezręcznie wyrwałeś ten fragment z całości, bo całkowicie zmienia sens tego, co napisałem (jakkolwiek domyślam się, że nie to miałeś na myśli :slight_smile: ).

Wyjaśniam więc od razu tym, którzy mogliby się tym zasugerować: absolutnie nie miałbym do Owsiaka o to pretensji. Mało tego, w moich oczach byłby usprawiedliwiony.

Facet od 13 lat ratuje ludziom życie, nic w zamian nie żądając,a wręcz przeciwnie, czyta przy okazji tego niemiłe bzdury na swój temat (że złodziej, szarlatan itp.). I fakt, że być może ma z tego jakieś pieniądze, jest dla mnie nieistotny, gdyż

i dla mnie byłoby to drobnym zadośćuczynieniem za całe dobro, które czyni.

A co do obsługi Orkiestry: chciałbym wierzyć, że to wszystko można zrobić za free. Ale to przecież ogromne przedsięwzięcie, które kosztuje ogromne pieniądze. Obsługa informatyczna, telefoniczna, zabezpieczenie imprezy przez Policję, Straż Pożarną, Pogotowie, wynajęcie całych placów na cel imprezy, studia telewizyjne, artyści itp. itd. , to wszystko kosztuje krocie. I z całym szacunkiem dla tych, którzy robią to za darmo, jakieś koszta tego muszą być, i ktoś musi za to zapłacić (choćby była to niewielka część tych kosztów). Płacimy za to my, dając pieniądze na Orkiestrę, niejako współfinansujemy kolejne imprezy. I to jest dla mnie zrozumiałe, gdyż skądś Owsiak musi na to brać.

Mysle ze taka akcja powinna byc na calym swiecie :lol:

…doprawdy???

W innym topicu napisałem:

Jednak moje słowa były prorocze :PPP.

…chyba jestem bardzo oszczędny w komentarzach? :wink:

Na szczęście. :stuck_out_tongue:

To że ma z tego jakąś część kasy to wiadoma sprawa i nawet wiadomo ile

a chodzi tu o 10% zebranej sumy , ale nie jest to tak że kasa wpada Owsiakowi na prywatne konto , z tej kasy jest organizowany Woodstock jak i opłacane są sprawy związane z graniem WOŚP .

A żeby nikt mi nie powiedział ,że gadam bzdury to o tym, że kasa na organizowanie WOŚP i Woodstock właśnie pochodzi z tych 10% Owsiak mówił otwarcie i bez owijania w bawełnę w programie "Najsztub pyta "z 02.01.2005r .

A co do mojego podejścia do WOŚP powiem tylko tyle dziękuję w imieniu swoim i wszystkich dzieci , którym WOŚP pomogła i tym , którym jeszcze pomoże choć chciałbym by nigdy żadne dziecko nie musiało korzystać z tego sprzętu.

I ten fragment wystarczy jako pointa - reszta jest milczeniem