Wostock410.exe w Autostarcie


(Piotrekmistrz1) #1

HijackThis 2.0.4 -> http://wklej.org/id/480885/

Może to coś nieszkodliwego, dopiero co format był.

W razie potrzeby dodam skany z innych programów (teraz zwyczajnie muszę iść spać).

EDIT : Mam też problem opisany tu -> http://forum.dobreprogramy.pl/form1-exe-problem-przy-wylaczaniu-kompa-t106568.html


(bibut) #2

Pobierz OTL >> http://www.dobreprogramy.pl/OTL,Program ... 19450.html

ustaw go tak jak na tym obrazku >> f05aeb09bac25816m.jpg

W białe okno poniżej wklej to:

kliknij skanuj podaj log wklejając je osobno na wklej.org


(Piotrekmistrz1) #3

OTL.Txt --> http://wklej.org/id/481081/

Extras.Txt --> http://wklej.org/id/481082/

Ponadto dodam obrazek, który zawsze mnie ciekawił.

Dlaczego istnieje u mnie taki użytkownik ?

2Eks5Rp3kiY

27yE15R3KTu


(bibut) #4

hymm...

przeksnuj tego wostock410.exe tutaj i podaj wyniki http://www.virustotal.com/


(Piotrekmistrz1) #5

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=bf48e2435f1fb1b0e13c4cd9cf5543385fd35d5fa77182dc3d95be424664bb18-1298470846

Ciekawe jest to. Dysku D: Nie formatowałem. http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=5e69b51261ab55f2e63ff95d8eae3539 Brat gra w Tibię. To coś wgryzło się w WinRara ... Chyba sobie z tym poradzę.


(bibut) #6

masz rozumiem taki błąd ??


(Piotrekmistrz1) #7

ten wostock410.exe to część jakiegoś cheata/wirusa do gry. looknę po wyjściu z trybu awaryjnego czy sie odnawia.


(bibut) #8

to ty robiłeś skan podczas trybu awaryjnego ?


(Piotrekmistrz1) #9

Głupi nie jestem. Wiem co bootuje się podczas trybu awaryjnego a co nie. Po prostu wolę usuwać pliki w awaryjnym.


(bibut) #10

właśnie jesteś

zrób nowy skan podczas zwykłego działania "bez żadnych trybów awaryjnych"


(Piotrekmistrz1) #11

Zauważyłem, że po włączeniu systemu jak włączę Chrome, to chwilę podziała i zawiesza się. Tak jakby coś wielkiego się włączało po załadowaniu systemu. Silent Runners już włączam.

EDIT : TE SKANY BYŁY ROBIONE W NORMALNYM TRYBIE UŻYTKOWANIA. !


(bibut) #12

a zamykałeś jakieś procesy

i tak zrób nowy


(Piotrekmistrz1) #13

OTL, Silent Runners, HijackThis ?


(bibut) #14

otl


(Piotrekmistrz1) #15

HijackThis ---> http://wklej.org/id/481143/

OTL.Txt ---> http://wklej.org/id/481144/

Extras.Txt ---> http://wklej.org/id/481145/

Sillent Runners ---> http://wklej.org/id/481146/

Zauważ, że i przy pierwszej i przy drugiej wklejce z HJT napisane jest :

Boot mode: Normal


(Reinsx) #16

Witam też to złapałem, i mam takie pytanie widzę że masz grafikę ATI czy przypadkiem nie instalowałeś omega drivers ? mi na 98% po instalacji tych sterów się zawirusowało, dysk nowy czysty instalacja XP, sterowników do płyty głównej z oryginalnego dysku CD, firefox 4 beta 11 i ATI omega drivers i już to dziadostwo miałem.

A tu jak usunąć dziadostwo

http://www.threatexpert.com/report.aspx ... 5d8eae3539

ja dodam od siebie że jeszcze usunąć zbędne dane w kluczu

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupfolder

ja w tym kluczu aby miałem dane dotyczące omawianego żyjątka

problem u mnie rozwiązany.