WOW-problem z 3D acceleration


(Olajk) #1

Witam.

Nie mogę włączyć WOW-a bo wyskakuje komunikat:

bladvo.png

Dopiero co zainstalowałam nowe stery do grafy i DirectX.

Komputer:

          System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

          Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2

          [b]DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)[/b]



        Płyta główna:

          Typ procesora Unknown, 1800 MHz

          Nazwa płyty głównej Nieznane

          Mikroukład płyty głównej ULi/ALi M1697, AMD Hammer

          Pamięć fizyczna 512 MB (DDR2-667 Registered DDR SDRAM)

          Typ BIOS'u AMI (07/03/06)

          Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)

          Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)

          Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)


        Ekran:

          Karta wideo Radeon X300/X550/X1050 Series (Omega 3.8.442) (512 MB)

          Karta wideo Radeon X300/X550/X1050 Series Secondary (Omega 3.8.442) (512 MB)

          Akcelerator 3D ATI Radeon X550 (RV370)

          Monitor LG E1940(Analog) [NoDB] (004TPYR4W250)


        Multimedia:

          Karta dźwiękowa ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller


        Magazyn:

          Kontroler IDE Kontroler ALi M5229 PCI Bus Master IDE

          Kontroler SCSI/RAID ULi SATA/RAID Controller (M1575/M1697)

          Napęd dyskietek Stacja dyskietek

          Dysk fizyczny WDC WD16 00AAJS-00PSA SCSI Disk Device (149 GB)

          Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N

          Status dysków SMART OK


        Partycje:

          C: (NTFS) 10001 MB (178 MB wolne)

          D: (NTFS) 112619 MB (72160 MB wolne)

          E: (NTFS) 29996 MB (25370 MB wolne)

          Rozmiar całkowity 149.0 GB (95.4 GB wolne)


        Urządzenia wejściowe:

          Klawiatura Urządzenie klawiatury HID

          Mysz Mysz zgodna z HID


        Sieć:

          Karta sieciowa ULi PCI Fast Ethernet Controller (192.168.1.4)

Wykonując testy Direct3D wyskakują błędy:


(Rmk) #2

No to masz problem. U mnie dawno temu karta Leadtek GeForce FX 5600 gryzła się z MSI K7N2 Delta ale tylko pod Windows 98 i był chyba identyczny komunikat.

Na poprzednich driverach chodziło ?

Spróbuj wgrać SP3 i zaktualizować biblioteki DirectX

Wgraj drivery normalne lub modowane ale nie Omegi.


(Olajk) #3

WOWa grałam z 2 lata temu i wszystko śmigało. Tak. Stery najnowsze wgrane DirectX także.

Komputer:

      DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

      Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2

      Nazwa komputera ALEX

      Nazwa użytkownika Misiek

      System operacyjny Microsoft Windows XP Professional


    Płyta główna:

      Mikroukład płyty głównej ULi/ALi M1697, AMD Hammer

      Nazwa płyty głównej Nieznane

      Pamięć fizyczna 512 MB (DDR2-667 Registered DDR SDRAM)

      Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)

      Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)

      Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)

      Typ BIOS'u AMI (07/03/06)

      Typ procesora Unknown, 1800 MHz


    Ekran:

      Akcelerator 3D ATI Radeon X550 (RV370)

      Karta wideo Radeon X300/X550/X1050 Series Secondary (512 MB)

      Karta wideo Radeon X300/X550/X1050 Series (512 MB)

      Monitor LG E1940(Analog) [NoDB] (004TPYR4W250)


    Multimedia:

      Karta dźwiękowa ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller


    Magazyn:

      Dysk fizyczny WDC WD16 00AAJS-00PSA SCSI Disk Device (149 GB)

      Kontroler IDE Kontroler ALi M5229 PCI Bus Master IDE

      Kontroler SCSI/RAID ULi SATA/RAID Controller (M1575/M1697)

      Napęd dyskietek Stacja dyskietek

      Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GSA-H12N

      Status dysków SMART OK


    Partycje:

      C: (NTFS) 10001 MB (3104 MB wolne)

      D: (NTFS) 112619 MB (71065 MB wolne)

      E: (NTFS) 29996 MB (25373 MB wolne)

      Rozmiar całkowity 149.0 GB (97.2 GB wolne)


    Urządzenia wejściowe:

      Klawiatura Urządzenie klawiatury HID

      Mysz Mysz zgodna z HID


    Sieć:

      Karta sieciowa ULi PCI Fast Ethernet Controller (192.168.1.2)