probówałem już chyba wszystkiego, ale nic nie pomoglo. Mój problem polega na tym, że mam po prostu za niskie fps jak na mój sprzęt, a dokładnie w takim miejscu jak Dalaran przy dużej ilości ludzi 30-35 fps i raidy 25 osobowe, gdy zaczyna sie encounter fps spada mi do 15-20, a czasem nawet do 10 fps. Próbowałem bez addonów, defragmentowałem dysk, formatowałem i instalowałem na nowo windowsa, a także wczoraj wymieniłem prawie wszystkie części na lepsze i zmiany są zauważalne, ale niestety wartość fps w miejscach wymienionych wcześniej nie zmieniła się co jest bardzo uciążliwe i brakło mi już pomysłów co może to powodować, dlatego tu opisuje problem, bo może ktoś zna rozwiązanie. A to są parametry komputera:
Płyta główna GIGABYTE A75M-DS2
Procesor AMD A6-3670 APU with Radeon HD Graphics (4 CPUs), ~2.7GHz
Pamięć RAM 4GB DDR3 1600MHz
Karta graficzna AMD Radeon HD 7750 1GB GDDR5
System operacyjny Windows 7 64 bit
Dodam jeszcze, że testowałem nowe gry z bardzo dobrą grafiką i na maksymalnych ustawieniach bez zacięcia płynnie wszystko działało.
nie oszukuj się, ten komputer nie jest aż tak dobry jak tobie się może wydawać ale jeśli chodzi o WoW to wbrew pozorom ta gra już tak ma i jest troche zasobo żerna i to zupełnie normalne że ci tnie w takich miejsach gdzie jest dużo wodotrysków i niestety nic na to nie poradzisz więc masz tylko dwie opcje, albo kupić sporo lepszy komputer albo obniżyć niektóre ustawienia. obniżenie niektórych opcji znacząco podnosi fpsy a różnica w grze jest praktycznie niezauważalna.
tylko stwierdzam fakt i wybacz ale już dawno wyrosłem z bajek. mam troche lepszego kompa od ciebie i mając wszystko ustawione na max gra nie wyciąga więcej niż 40fps a na takich raidach potrafi spaść nawet do 4-5 klatek a co za tym idzie jest kompletnie nie grywalne więc sorry ale nie wmówisz mi że ktoś kto ma gorszego kompa od ciebie wyciąga płynnie więcej fpsów bo to jest fizycznie nie możliwe.
Nie mam zamiaru ci nic wmawiać… Dziewczyna ma kartę wartą 100zł i resztę sprzętu słabszą, a na tym samym raidzie co ja nie spada jej fps poniżej 30, gdy ja mam 15-20.