SECURITY FAIL OF THE YEAR!
Więcej na temat pod adresem http://niebezpiecznik.pl/post/wpadka-mozilli/
SECURITY FAIL OF THE YEAR!
Więcej na temat pod adresem http://niebezpiecznik.pl/post/wpadka-mozilli/
Wyciekły dane twórców rozszerzeń.
Nieźle.
Teraz ABW będzie mogło wymuszać na nich umieszczanie backdoor-ów w swoich rozszerzeniach .
Były publicznie dostępne… Oprócz twórców ,nie kojarzę jak to jest ,ale zarejestrowani są chyba też ci którzy piszą opinię.
No w sumie lepiej późno niż wcale…
Wow, wyciekła baza nieaktywnych kont. Niesamowite :o
tak panowie. Podobno baza zawiera loginy i hasła. Podobno 80 procent używa takiego samego loginu i hasła na wielu stronach. Ciekawe.
Fail roku to to nie jest, ale nieźle
Wyciekła ? Była publicznie dostępna.
sla17 , no jest całkiem nieźle Strach mieć coś wspólnego z Mozillą
Ciekawe czy info o nieaktywnych kontach jest prawdziwe ,przecież to może być ściema…
A i ostatnio na znanym portalu były wybory na najlepszą aplikacje freeware 2010 .Pierwsze miejsce dla Microsoft Security Essentials. Drugie miejsce dla Opery
Dobrze że mam chrome
ta chrome … ty przegladasz internet i na odwrót ; )
To jego sprawa, nie sądzisz?
wiec po co sie chwali ? ; )
A ja mam Firefoxa i jestem z tego dumny .
Nie chwali się, tylko mówi, co użytkuje. Cieszy się, że spotkało nie jego, tylko x % użytkowników sieci
Ja posiadam Operę i co, też się chwalę?
Chyba troszeczkę mylisz pojęcia. Programy na GNU/GPL nie są programami freeware. Nie mogły one brać udziału w głosowaniu.
nintyfan , ta? A co tam robi Firefox?
nintyfan , konkretniejszy i bardziej szczegółowy opis “freeware” jest na angielskiej wiki
Dobra. Sądziłem, że Freeware mają zakaz redystrybucji lub informację, że nie można czerpać korzyści finansowych z redystrybucji.
A na stronę konkursu faktycznie nie zaglądałem.
Freeware - darmowe oprogramowanie (najczęściej nie jest udostępniany kod źródłowy).
Free Software - wolne oprogramowanie, za które można pobierać również opłatę (kod źródłowy musi być udostępniony).
OpenSource - otwarte oprogramowania, z tym, że OpenSource nie jest jednoznaczny z Free Software.
Pozdrawiam!