Wrzucanie strony na serwer


(Figofago04) #1

Witam mam problem dotyczacy wrzucania strony na serwer. A mianowicie, kupiłem szablon strony i na probe wrzuciłem go na serwer, wszystko grało było fajnie no ale teraz przerobiłem szablon według własnego uznania. wiec usunalem z serwera stary szablon i wrzucam nowy. Jednak na stronie nie dzieją sie praktycznie zadne zmiany, wszystko wyglada jak na starym szablonie.

W instrukcji szablonu przeczytalem ze przed wrzuceniem na serwer trzeba usnać pliki fla. Za pierwszym razem gdy wrzucalem szablon tego nie zrobilem, czy to ma jakis wplyw ??

Dodam jescze ze mialem dwie domeny .pl i .com.pl na tej drugiej wszystko dzialalo ale wolalem .pl wiec .com.pl usunalem z nadzieje ze teraz bedzie wszystko dzialac na .pl jednak tak sie nie stalo ;/

Jakies pomysły co zrobiłem zle ? #-o

Z góry dziekuje i pozdrawiam

Ps. mam nadzieje ze problem jest zrozumiany :slight_smile:


(mordesku) #2

odśwież stronę kombinacją klawiszy CTRL-F5 to odświeży cache przeglądarki przy odświeżaniu i (najprawdopodobniej) pobierze nową stronę.


(Figofago04) #3

Niestety nie pomogło, ciągle wyświetla się "stara" strona :twisted:


(mordesku) #4

w takim razie nie potrafię Ci pomóc, w teorii wszystko jest dobrze więc powinno się dobrze wyświetlać, sprawdź czy aby na pewno dobre pliki wgrałeś w dobre miejsce.


(flaszer) #5

Skasuj wszystkie pliki Twojej strony z serwera, przeloguj się i wgraj nową wersję. Musi działać.


(Figofago04) #6

Gdy wgrywam na nowo to zmieniaja sie tylko niektore rzeczy np. nazwa na zakładce, albo zdjecie ( jednak co dziwne pojawia sie dobre dopiero po powiekszeniu, miniaturka ma stary wyglad) to wszystko co sie zmienilo nic pozatym.

Mogą być gdzies na serwerze zapisane jakies pliki? Wszytsko zawsze wrzucalem do jednego folderu /public_html/.

EDIT.

Problem rozwiazalem. Postanowiłem sprawdzić strone na IE i tam dzialala na Firefoxie tez myslalem ze to wina CHROME jednak okazalo sie ze na innym komputerze na CHROMie działa. Musiałem wyczyscic jednak wszystkie pliki ktore były zapamietane w przeglądarce ale recznie komenda ctrl + F5 nie działała.

EDIT 2.

Jednak nie dokonca rozwiazalem :slight_smile: nie wiem czy to jest wina przegladarki czy ja cos robie zle. poniewaz jezeli cos zaktualizuje na serwerze musze czyscic pliki przegladarki zeby to zobaczyc ;/ na IE nie mam takiego problemu. Wydaje sie to nie byc problemem, jednak osoba ktora bedzie wchodzic na moja strone przez CHROMa moze caly czas wchodzic na stara strone i nie zobaczy nowych wiadomosci. Ktos wie jak ten problem rozwiazac ? #-o