'Wsadzenie' PHPBB3 w stronę


(Maciej Szankin) #1

W jaki sposób 'wsadzić' phpbb3 w stronę? Np. tak jak twórcy to zrobili na phpbb.com.

Warning: include(./common.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\www\forum\index.php on line 20

Po include'owaniu wyskakują błędy, co jest dla mnie oczywiste dlaczego. Ale niby jest w opcjach Ścieżka skryptu:

Ścieżka z głównego katalogu domeny, np. /phpBB3. - wpisanie względnej czy bezwzględnej wartości nic nie daje. A może to nie ta opcja?


(Marcinch7) #2

Pobaw się IFRAME


(Pavobe Reg) #3

eeee...

Kwestia napisania odpowiedniego stylu :wink:. Jeżeli jednak chcesz obok forum mieć dynamicznie generowany content, to już jest zabawa dla bardziej zaawansowanych.


(Qwozniak6) #4

Zgraj na serwer (ja zgrałem przez Total Comander) potem w adresie wpisz http://nazwa_domeny/install/index.php i "postępuj zgodnie ze wskazówkami instalatora" :smiley: . Ja se założyłem tak phpBB3 na yoyo.pl napisz na prywata to ci dam link do mojego forum


(Maciej Szankin) #5

Chyba nie zrozumiałeś tematu...


(Qwozniak6) #6

A skąd zgrywalaś skrypt? Ja zgrywałem z http://www.phpBB3.pl i śmiga tak że nie ma ch**a we wsi

W dniu 19.07.2008 , o godzinie 21:06 został dopisany post przez amad1993

Przed chwilą patrzałem dogłębnie o co chodzi. Co ci przeszkadza w normalnym stylu? W dodatku niektórzy nie będą mogli na "to coś" wchodzić bo mogą mięć za słabą (albo za starą) przeglądarkę


(Maciej Szankin) #7

Przeczytaj wszystko raz jeszcze - ale powoli.

Nie chodzi mi o styl, tylko aby forum znajdowało się we wnętrzu strony, a nie samo :roll: