Wscript.exe w autostarcie, log OTL

Witam!

W Ccleanerze ciągle pojawia mi się wpis wscript.exe. Pochodzi to to prawdopodobnie z jakiegoś nośnika na USB. Nie wiem czy to groźne, nie zauważyłem na razie żadnych negatywnych “odruchów” komputera, jednak wolałbym się tego pozbyć. Zamieszczam logi z OTL, i screena z Ccleaner’a.

OTL

Extras

85_1336319201_thumb.jpg

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL

O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {ED0E8CA5-42FB-4B18-997B-769E0408E79D} - No CLSID value found.

O4 - HKLM..\Run: [MS32DLL] C:\WINDOWS\.MS32DLL.dll.vbs ()

O9 - Extra Button: FreshDownload - {94551597-F8AE-4F8A-BA84-B9ABA85C841D} - File not found

O32 - AutoRun File - [2012-05-06 17:35:31 | 000,000,106 | RHS- | M] () - C:\autorun.inf -- [NTFS]

:Reg

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands

[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart. Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

C:\*.*

D:\*.*

Kliknij Skanuj i pokaż log.

Zabezpiecz się przed infekcją Panda USB Vaccine

Log po usuwaniu

OTL

Extras

Klucz nadal jest aktywny w Ccleanerze.

Pandą się zaszczepiłem jednak mam pytanie - ona blokuje plik autorun.inf przed edycją? Czyli jeśli jest zainfekowany wcześniej, to i tak infekcja się przedostanie? Dobrze rozumiem?

EDIT.

Malwarebytes znalazł właśnie w błyskawicznym skanowaniu 2 zagrożenia, jedno z nich znajduje się w bibliotece która również jest w autostarcie na screenie w pierwszym poście. Jest to wpis MS32DLL.vbs.

Wykrytych wartości rejestru: 1

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run|MS32DLL (VBS.Godzilla) -> Data: C:\WINDOWS\.MS32DLL.dll.vbs -> Nie wykonano akcji.

Wykrytych plików: 1

C:\WINDOWS\.MS32DLL.dll.vbs (VBS.Godzilla) -> Nie wykonano akcji.

Można to spokojnie usunąć? W razie czego za jakieś półtorej godziny będzie log z pełnego skanowania, które właśnie jest w trakcie.

OTL w ogóle nie pokazuje tego wpisu.

Log nie zmieścił się w całości i następny umieść na http://wklej.org/

Vaccinate computer blokuje autouruchamianie (autorun.inf) w systemie.

Vaccinate USB zabezpiecza nośniki tworząc ukryty plik autorun.inf

Wklej i klinij Wykonaj skrypt:

Pokaż nowy log Skanuj:

Dysk przeskanuj Malwarebytes-AntiMalware.

Podczas instalacji kliknij Odrzuć żeby zainstalować tylko darmowy skaner.

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte … 13117.html

Po zakończeniu skanowania kliknij Usuń zaznaczone.

Log po usuwaniu

OTL

Extras

Skrypt wykonany w trybie awaryjnym. Autostart wygląda na czysty, procesy również zniknęły. Jest jeszcze jakieś zagrożenie?

MBAM mam w wersji PRO, jutro zrobię skan.

Dziękuje za pomoc:)

Wklej i kliknij Wykonaj skrypt:

Później kliknij Sprzątanie.

Wyłącz i ponownie włącz przywracanie systemu:

http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date

Jeżeli będziesz podłączał zainfekowane urządzenie to najpierw zablokuj auturun - Vaccinate computer

Później podłącz i kliknij Vaccinate USB.

Poza tym możesz sprawdzić stan dysku (Error Scan) HD Tune