Wstawienie strony w inną stronę


(Musialowski Tomasz) #1

Czy jest jakiś kod pozwalający wkleić strone w strone oprócz IFRAME, który pozstawia brzydkie obramowanie wokoło? Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za podanie go.


(Juniorek) #2

w php masz <?include ("costam.cos");?>

pozatym.... nieznasz wartosci border="0" :?:>


(Musialowski Tomasz) #3

nie wiem czemu ale mi include nie działa. aha nie chodziło mi o obramowanie wokół obrazka bo doskonale wiem do czego służy borde tylko o tą cieniowaną ramke która wyróznia wstawioną strone.


(L337 Crew) #4

no stosując je w pliku html nie będzie działać :x

Nie ma innej możliwości ...

No ... chyba, że serwer nie obsługuje PHP,

lecz z popularnych hostingów większość obsługuje...


(Musialowski Tomasz) #5

jeśli dobrze rozumiem zadziała to dopiero po wrzuceniu na serwer :?:


(L337 Crew) #6

tak !

Możesz nawet na serwer lokalny (apache, webserv, krasnal) ...

Byle serwer obsługiwał php,

bo inaczej nie będzie wczytania :stuck_out_tongue:


(Musialowski Tomasz) #7

łeee lipa nie działa :frowning: :frowning: :frowning: może źle wstawiam :frowning:


(Juniorek) #8

wejdz i zlookaj zrodlo....

http://juniorek.cerber.org/

bo widze ze niezrozumiales co napisalem ;}

p.s.

spakoj www i zalacz albo wrzuc gdzies do sciagniecia to zlookam u siebie na serwie


(Musialowski Tomasz) #9

ale nie chce przewijania w stronie. Chce żeby to wyglądało jakby to była integralna cześć strony (tak jakby to było w ramce na stronie).


(system) #10

Napewno można to zrobić za pomocą include.

Powiedz na jakim serwrze masz strone.

Wrzuć tutaj stronę, i pokaż co gdzie chcesz dać.

Będzie nam łatwiej.


(Juniorek) #11

to robisz iframe o takich rozmiarach, zeby ci sie ta stronka miescila bez paskow przewijania... proste??? !!

moja stronka ktora dolaczam, jest wieksza niz iframe wiec sa paski....

dzizys....


(Musialowski Tomasz) #12

taki pomysł to lipa w przypadku strony która bedzie uaktualniana prawieże codziennie

(nie wzywaj imienia Bożego nadaremno ziom :slight_smile: )