Wswietlanie php w zrodle strony


(Boshi) #1

pomocy czemu np jak mam taki oto kod

//elo?> elo wam

i w przegladarce wyswietla sie wszystko razem z tymi kreskami i znakiem zapytania jak daje kod źrodłowy to widać php chociaż nie powinno

po drogie

jak mam serwer postawiony mam zainstalowwanego webserw to gdzie mma wrzucac strony do ktorego folderu


(_mnich) #2

//elo?> elo wam

co to ma wspólnego z php znak zapytania z nawiasem ?

tak może spróbuj tylko plik zapisz z rozszerzeniem php

<?php

echo 'elo wam';

?>

(Marek Ciarkowski) #3

boshe jak widzę takie tematy to przestaję wierzyć - o google nie słyszałeś ?


(floyd) #4

1)Ostatnio co najmniej połowa zapytań do google kierowana jest właśnie na różnego rodzaju fora takie jak np. to. Nie wiedziałeś?

2)Do czego są twoim zdaniem takie fora jak na dobrych programach?


(Boshi) #5

sorka ale to co napisalem to miał być komentarz a nie rozpoczęcie php


(Marek Ciarkowski) #6
  1. i na takich forach można znaleźć odpowiedź bez dodawania następnego tematu.

  2. właśnie do tego ale przez takie proste pytania "to" forum się nie rozwija i dział "webmastering" jak i "programowanie" stoi na beznadziejnym poziomie


(Pavobe Reg) #7

PHP jest językiem, który wykonuje i interpretuje się po stronie serwera. Do przeglądarki nie jest wysyłany kod skryptu, lecz wyłącznie efwkt jego działania.

To są podstawy podstaw PHP :P.