Chciałbym opisać wam problem który mnie spotkał. Otóż mianowicie wszędzie wyświetla mi się takie oto okienko:
i wyświetla się ono podczas uruchamiania gry The Sims 3, włączania apletu “Konta użytkowników” oraz w wielu innych programach. Nie pomogło wyłączenie debugowania, przy ponownej instalacji przeglądarki IE wyświetla się błąd. Przez to okienko nie mogę dokonać aktualizacji gry, wgrać obiektów zmodyfikowanych (The Sims 3) oraz nie mogę dodawać nowych kont. Czy ktoś może wyjaśnić mi, w czym leży problem? Obejrzałem wszystkie fora, ale nie ma w nich opisanego mojego problemu. Czy mi pomożecie?
Radziłbym Ci zrobić pełne skanowanie na wirusy, np. programem Doktor Web Curelt. Jeżeli będziesz czysto, to sugeruję uniwersalne rozwiązanie, czyli formacik i ponowna instalacja.
nie chciałbym robic reinstalacji, ponieważ wtedy musiałbym od nowa instalować wszystkie programy… Jestem Chroniony programem BitDefender Antivirus PLUS 2012, Skanowanie jest robione dosyć często, jednak mimo to przeskanowałem Doktor Web Curelt i komputer jest czysty. Czy istnieje inna możliwość pozbycia się problemu?
– Dodane 08.12.2011 (Cz) 9:30 –
To sprawia mi naprawdę duży problem. Zakupiłem ostatnio program Corel Graphics Suite X5 i nie mogę wykonać instalacji przez ten błąd. To naprawdę utrudnia codzienną pracę na komputerze. Nie umiem sobie już z tym radzić. Proszę o inny sposób. Do reinstalacji systemu ucieknę się w ostateczności. I pragnę dodać że mam system Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3.
Niestety ale przy sprawdzaniu wersji również wyskakuje błąd,więc opiszę może sytuację. Miałem IE 7. Potem na Windows Update pojawiła się aktualizacja do 8, ale nie zainstalowała się do końca i wyskoczył błąd. Nie jest to wina TEGO błędu, gdyż przed próbą aktualizacji problem nadal występował.Do IE 8 chciałem zaktualizować gdyż myślałem że to naprawi problem.
Spróbuj nałożyć Windowsa na Windows uruchomiajac kompa z płyty cd z Windowsem wciskając klawisz R po zaakceptowaniu licencji klawiszem F8. O dane i programy nie musisz się martwić, bo w tym trybie instalator bez formatowania partycji nadpisuje wszystkie pliki systemowe, tak więc nic nie musisz kopiować ani instalować ponownie. Po nakładce zainstaluj ponownie IE 8 i sprawdź jaki będzie efekt.