Wszystko jest OK z kompem a nie chca chodzic gry:(


(Krzysiek17189) #1

Mam duży problem ze swoim kompem, otóż wszystkie gry które staram sie uruchomic zawieszają sie i trzeba restrtowac kompa. Wszystkie temperatury są OK, sterowniki mam wszystkie zaaktualizowane, wszystko jest OK!! Wcześniej nie miałem takiego problemu gry śmigały mi na max. detalach. Bardzo prosze o pomoc, ponieważ nie chce wydawac hajsów na fachowca. Błagam POMOCY! !!


(Systemixc) #2

Hmmm... a może gry sa uszkodzone... :stuck_out_tongue: Bo instalowales windowsa i sie zwalily...albo nie masz direvxta 9.0c :smiley:


(Krzysiek17189) #3

mam directxa 9.0c a gry sa z plyty zainstalowane i z dysku:((


(Przemekmazur) #4

Może to wina sterowników. Napisz jaką masz karte graficzną i jaką wersję sterowników.


(Krzysiek17189) #5

moja karta to radeon 9550 128 mb. A sterowniki mam z pudełka

Złączono Posta : 01.09.2006 (Pią) 22:10

mam radeona 9550 a sterowniki mam z pudełka


(Zuber54321) #6

A gry to oryginały? :slight_smile:

Zainstaluj te sterowniki co dostałeś do sprzętu.


(Danielm86) #7

ustaw pamięc wirtualną na sztywno czyli 1,5 x Twoja pamięć = max i min


(Krzysiek17189) #8

sterowniki mam zainstalowane te co dostalem od karty graficznej!


(Spam) #9

Może jakieś programy działające w tle są przyczyną.

Kiedy? Zmieniałeś coś w systemie? Instalowałeś, podkręcałeś (chociaż drugie raczej odpada...)?


(Krzysiek17189) #10

to zaczelo mi sie dziac jak kupilem nowy monitor i zalozylem neta

Złączono Posta : 02.09.2006 (Sob) 12:26

ale jak odlaczylem neta też się tak dzieje. jak podłączyłem stary monitor dalej sie tak działo:((((((


(Spam) #11

Więc pewnie zacząłeś używać programów zabezpieczających (antywirus, zapora, itp.), które potrzebują dużo pamięci.

Odłącz neta :wink: i na ten czas wyłącz programy zabezpieczające.


(Krzysiek17189) #12

tez odlaczylem neta i tez sie tak dzieje ale nie wylaczalem programow. sprobuje:)


(Driver122) #13

zainstaluj stery od monitora-pomoże....


(Spam) #14

Szczególnie wtedy, jeśli ma monitor Plug&Play 8)


(Krzysiek17189) #15

mam wszystkie sterowniki zainstalowane.

Złączono Posta : 02.09.2006 (Sob) 14:44

odlaczylem programy i to samo sie dzieje


(lazikar) #16

Jakie masz stery od grafy.


(Wojtanos) #17

Miałem ten sam proble. Mam tą samą karte graficzną. Gry się chciały się ładować i restartowało mi kompa. Wkurzyłem się i zrobiłem formata - pomogło :slight_smile:


(lazikar) #18

A wystarczyło zmienić stery od grafy.


(Wojtanos) #19

Zainstalowałem dokładnie te same sterowniki co miałęm przed formatem, więc to nie o stery chodziło.


(Driver122) #20

w zasadzie każdy taki jest, co nie znaczy, że wgranie sterów od konkretnego modelu nic nie da....