WT19i jako modem

Witam. Chciałbym zapytać Was jak wykorzystać WT19i jako modem do internetu po podłączeniu kablem usb do komputera. Jak ustanowić połączenie ? Proszę o wyjaśnienie. Telefon pracuje w sieci Plus.

Może ten link pomoże http://www.sonymobile.com/pl/support/faq/satio/internet-connections-applications/use-your-phone-as-a-modem-ps102/ Gdyby były potrzebne dane typu numer telefonu, login to znajdziesz je na stronie plusa.

Mam windowsa 7 prosiłbym o szczegółowe informacje

Zainstaluj tylko sterowniki do telefonu, następnie włącz internet w telefonie, podłącz telefon pod PC, wejdź w ustawienia -> znajdź tethering USB(lub wi-fi jeśli masz kartę wi-fi w PC) i to wszystko, połączenie powinien ustanowić automatycznie komputer. 

Nie mam w telefonie czegoś takiego jak tethering usb telefon łączy się kablem z aplikacją PC Companion czyli sterowniki są zainstalowane. Pojawia się komunikat że nie znaleziono modemu.

Zobacz na stronie 77. Jakiego masz androida? W 4.0, te ustawienia powinny być w “więcej” w kategorii “sieci zwykłe i bezprzewodowe”. 

Wersja androida 2.3.4 nie ma opcji “więcej” o której piszesz

W 2.3.4 powinieneś mieć tak: ustawienia - Sieci zwykłe i bezprzewodowe - Powiązanie i przenośny hotspot. Tam powinieneś mieć opcję “Tethering przez USB”. Ewentualnie zobacz w ustawieniach na pole “Xperia”. Wcześniej pisałem o Android 4.0, ponieważ tam ścieżka dostępu wygląda inaczej.

Dzięki znalazłem tethering. Czy należy ściągnać dodatkową aplikacje czy wystarczy Companion ?

Wystarczy PC Companion. Po prostu podłącz telefon do komputera z włączoną funkcją tetheringu przez USB.

Dzięki