http://www.wklej.org/id/33157/ log z hijackt
Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że w danym temacie jestem laikiem , informacje i próby tutaj opisane stosowałem wzorując się na tematach innych for.
Znajdują się tam następujące pliki (w Temp): Perflib_Perfdata_738.dat, Perflib_Perfdata_644.dat, _avast4_ - ich ilość i numery zmieniają się.
Pomocne informacje w pomocy.
Posiadam antyvir avast, nie wykrył tego, combomix nie wykrył / nie wykasował tego.
Combofixem jedynie zrobiłem skanowanie.
Hijackiem zrobiłem tylko skan i utworzenie loga.
Nie udało się tego usunąć w trybie awaryjnym ręcznie, po włączeniu w normalnym znów są.
Szukając pomocy w innych forach (tylko informacji bez konkretnego zapytania) spróbowałem z wyłączeniem i włączeniem w Właściwości systemu/Przywracanie systemu opcji przywracania systemu na wszystkich dyskach.
Killbox też zastosowałem - zaznaczony (jeden) plik po restarcie nie został usunięty.
W międzyczasie zrobiłem skan MksVirusem nic nie wykrył.
Kaspersky online skaner wykrył 2 zagrożenia - jak będzie trzeba zrobię jeszcze raz skanowanie i wkleję raport.
Norman Malware Cleaner usunął 2 pliki szkodliwe ale to było chyba coś innego niż to wyżej.
C:\Qoobox tęż wzbudza moje podejrzenie ponieważ został wyrzucony do kosza a po restarcie znów jest. Nie próbowałem użyć na nim killboxa. Ale juz wiem ze to od combofixa.
Dziękuje z góry za pomoc.