WTF ?! format


(Pyra20) #1

no więc siadam do kompa, wziołem wszystk oco mi potrzebne wkładam płytjke z windowsem z zintengrowanym sp2 no i uruchamiać kompa włoche do biosu

2 linijka i zaznaczam :

firs boot device - cd rom

second/......

third....

no i kompa ponownie uruchamia się i wchodzi na pulpić no myśle lol jeszcze raz to samo wyciągnołem płytke to samo wsadziłem to samo nie wiem co jest pierwszy raz mam takiego zonka : /

nie wiem czy to ma powiązanie ze soba ale właczyłem kompa i zamiast tapety na pulpicie maiłem 'odzyskiwanie puplpu active deskop' o_O

wtf ? lol omG


(Golden Finger) #2

Po pierwsze, pisz po polsku. !!

Po drugie, czy już kiedyś robiłeś takie coś na swoim kompie.

Może tak być, że mimo zmiany wskazania w BIOS urządzenia do boot'a to i tak system będzie się odpalał z dysku :slight_smile:

Tak jest np. u mnie. Dla wybory odpowiedniego urządzenia zaraz po odpaleniu pykam F8 i mam okno z menu do wyboru własciwego urządzenia.

Może też być, że płyta, którą masz jest zła (źle wypalona i nie jest boot'owalna) i instalka z niej nie ruszy, wtedy system szuka drugiego urządzenia do boot'a i dlatego odpala z dysku, a nie z płyty.

:okulary:


(Pyra20) #3

nie zrobiłem to jużtrzeba było dac f10 żeby zapisało że ma ruszać z dsyku ale kłopot w tym że długo mi się to wszystk orobił oa dysk nie został sformatowany bo wogóle nie było takiej opcji

mam płytke z zintergrowanym sp2 no ale cos w niej nie tak jest kutfa : /


(Toa) #4

Komputer może nie czyta ci płyty jako system operacyjny :o

Spróbuj z innym systemem operacyjnym i sprawdz czy sytuacja się powtarza.