Wybieranie pliku

Witam,
Kiedy wybieram wybór pliku np. w jakimś serwisie i wyświetla się okienko windows chciałbym żeby domyślnie:

1. Domyślną lokalizacja był pulpit
  2. Aby domyślnie w typach dokumentów wyświetlało wszystkie pliki/wszystkie typy jakoś tak

Trzeba coś pozmieniać w rejestrze ?

Nie wiem czy prawidłowo odczytałem twój tekst. Gwarancji nie daję.

1. W przegladarkach jest opcja typu

Pobieranie

1. W Windows jest opcja pokaż wszystkie ukryte rozszerzenia.

O k… Widze ze zapomniałem na screenie „zastrzałkować” Ukryte rozszerzenia znanych typów plików

Chcąc mieć widoczne wszystkie rozszerzenia plików w systemie trzeba „odznaczyć” tę pozycję.
Tak jak jest u kolegi wyżej, czyli puste miejsce bez zaptaszkowania.

Najwyraźniej kolega wyżej myślał dobrze, ale wskazał inną pozycje, którą możesz zaznaczyć, wówczas w systemie będą widoczne wszystkie pliki, normalnie ukryte przez system.

Pole wyboru pliku na stronie można zdefiniować do określonych formatów, musiałbyś to na stronach cofać/nadpisywać:

Chodziło mi o coś innego - chce żeby donyślnie przy otwieraniu / zapisywaniu pliku domyślną lokalizacją był pulpit i żeby donyślnie było ustawione na Wszystkie pliki (.)

Ps. To screen jakiś znaleziony z internetu, (na screenie to chyba linux), chodzi cały czas o windows

Przy zapisie skąd? Z sieci?

To na pewno nie jest GNU/Linux.

Wątpię by ktoś 1 do 1 skopiował sobie budowę okna i lipną ścieżkę do partycji „C:/” i pliki Windowsa.

Obrazek pochodzi z poradnika pod Windows https://3dcad.pl/aktualnosci/10020/jak-przywrocic-otwieranie-plikow-graficznyc-w-solidworks-pdm.html (żadne Wine gdzie interfejs pewnie dalej jest podobny do Windows 95).