Jeżeli chodzi o PKO Inteligo, to miesięczna prowizja, to 5,40 zł. + 2 zł. (prowadzenie bankowości elektronicznej, na której Ci zależy), w sumie 7,40 zł. miesięczie - bez dodatkowych usług (jak np. informacja sms o transakcjach, itp.), wydanie karty bankomatowj darmowe, ale po roku wezmą Ci 10 zł. za prowadzenie karty
W tej chwili właśnie mBank ma chyba najciekawszą ofertę.
mam konto w mBanku i jestem zadowolony. Za prowizje płacisz 50 groszy do innego banku. kartę masz za darmo i za ubezpieczenie tej karty obowiązkowe płacisz 1,70 zł na miesiąc. nic więcej… chodzi mi o izzy konto…
Zależy do czego ci te konto będzie służyło. Jak do zakupów na allegro to spokojnie MBank wystarczy, a jeżeli do ambitniejszych rzeczy to jednak proponuje PKO Inteligo, ewentualnie jakiś inny, ale którego filie są osiągalne:P Czasem przyjdzie coś załatwić przy okienku i wtedy w MBanku jest problem, a jeżeli już to posyłanie umów pocztą jest uciążliwe…
Bzdura. Mam konto w mBanku od 2 000 roku (? kurcze, nawet nie pamiętam). W tym czasie używałem karty w Rumunii, Węgrzech, Słowacji, Czechach, Ukrainie, Francji, Niemczech…
Co do płacenia w necie. O ile przelewy można robić z dowolnego konto, to płacenie w sklepach przy użyciu karty wymaga karty kredytowej lub tzw. wirtualnej (mBank taka oferuje)
Bzdura nr 2 Przy pomocy mLinii załatwiasz wszystko w ciągu 5 minut.
Nie przesadzaj.
mBank bije na głowę Inteligo jeśli chodzi o np. prowizje, oprocentowanie rachunku. Inteligo ma tez kilka rzeczy, których nie ma mBank. Wiem, bo tez mam tu konto. Nie wiem czy wiesz, ale mBank ma dosc dużą listę bankomatów. Cała sieć BZ WBK, Cash4You, Euronet, etc. Ba, żeby było śmieszniej, nie pobiera prowizji z wypłat kasy zagranicą…
Zanim napiszesz niestworzone rzeczy czy powielisz jakieś nieprawdziwe informacje… to zapoznaj się z tematem albo użyj danego produktu.
To weź konto w banku, który jest blisko Twojego miejsca zamieszkania.
Pisałem na forum już jak obejść płacenie wysokich prowizji korzystając z mBanku i Inteligo.
Zresztą temat wałkowany był co chwila. Proponuję żebyś zaczął od wyszukiwarki. Nie chce mi się pisać, po raz setny tego samego.