Witam.
Muszę kupić baterię do laptopa Acer Aspire 5739G, model: zk6. Problem w tym, iż nie posiadam starej baterii, lapka nie mogę uruchomić więc nie wiem z jakim napięciem baterie kupić. Co zrobić w takiej sytuacji, jak dobrać odpowiednią baterię?
Witam.
Muszę kupić baterię do laptopa Acer Aspire 5739G, model: zk6. Problem w tym, iż nie posiadam starej baterii, lapka nie mogę uruchomić więc nie wiem z jakim napięciem baterie kupić. Co zrobić w takiej sytuacji, jak dobrać odpowiednią baterię?
to gdzie ta stara bateria?
Wydaje mi się, że jak poszukasz po nazwie modelu baterii to powinna pasować. Na allegro sprzedaja oryginalne baterie firmy acer pod twojego laptopa.
Nie mam. Kolega kupił lapka używanego, ale był on bez baterii, i teraz mam problem z dokupieniem mu odpowiedniej baterii.
Na allegro są 2 modele baterii z różnymi napięciami.
Może weź napisz do acer żeby ci sprawdzili albo odwiedź dobry sklep komputerowy bądź serwis gdzie się dowiesz które będą pasować.
Ja mam Acer Aspire 5740G i nie wymaga baterii do uruchomienia - wystarczy sam zasilacz.
potwierdzam to co napisal kabul , lapek na samym zasilaczu musi sie wlaczyc nawet bez baterii , jesli sie nie wlacza cos z nim nie tak
“Alledrogo” i podaj model laptopa, ewentualnie znajdź najbliższy serwis komputerowy(nie serwis krzak), tam udzielą Ci informacji (myślę że bezpłatnie)