Chromebook to tak trochę bez sensu moim zdaniem… Ten cały ChromeOS to jest taki… brakuje mi słowa. Gdyby to było coś w rodzaju Androida PC, to byłoby może lepsze…
Wprowadzasz kolejną dezinformację, tak jak w przypadku zmian na blogu DP.
Zresztą @Astorre5 napisał do czego chce wykorzystywać Chromebooka „Będę go przeznaczał do prostych czynności - youtibe, aplikacje biurowe, nagrywanie plików na pendrive”, a sprzęt ten świetnie się do tego nadaje. Co więcej, pod względem szybkości działania wyprzedza dużo droższe laptopy.
Sprzęt w podanym zakresie cenowym świetnie się nie nadaje do wymienionych zastosowań. Mało pamięci, mały dysk, celeron i ekran o niskiej rozdzielczości.
Mam dwa chromebooki to dobrze wiem co piszę, a taki sprzęt to najlepiej podłączyć kablem HDMI do telewizora, jeżeli chce się oglądać jakiś film w dobrej jakości. Dodatkowym plusem chromebooków jest długo trzymająca bateria, nawet do 4-5 godzin. Pamiętaj też, że chodzi tu o sprzęt za 3 stówy, a nie 3 tysiaki.
Zawsze można coś lepszego „wyhaczyć” w tej cenie. Wiadomo, jeżeli ktoś jest bardzo wybredny to sobie kupi jakieś cacko za kilka średnich pensji krajowych.
Chrombooki głównie wykorzystuje do rozmów na Messengerze i czasami do oglądania filmów po podłączeniu do telewizora. Jest to bowiem dla mnie dodatkowy sprzęt, gdyż pracuje i przeglądam internet głównie na komputerze i alternatywnie laptopie.