Jeżeli jest to wyliczona kwota to myślałbym nad zejściem na Ryzen 3600 i wskoczenie na szybszy RAM 3466 lub 3600.
Różnica nie będzie kolosalna w FPS, ale może ciut.
Z dyskiem trochę przesadziłeś, mogłeś o połowe mniejszy a reszta HDD lub zwykłe ssd. Nawet bezpieczniej na kopie.
Nie wiem tez czy zaoszczędzone na podmiance 50 zł nie dodać do troszkę lepszej płyty, Ryzeny 3 mają ten niby inteligentny boost i nie jestem pewien czy nie będzie płyta sie grzała, tak się głośno zastanawiam
Więcej już nie ma co szaleć, ta jest ok i powinna, jak będą, dostać też aktualizacje do 4 generacji i koło tych 100 W dla procka uciągnie, 3800X akurat tyle ma, Twój mniej łakomy i chłodniejszy, ale przypuszczam po chłodzeniu, iż OC planujesz lekkie przynajmniej:)? )
W sieci akurat sporo poradników, ze 300 do poziomu Ryzena 3800x powinieneś wyciągnąć bez wielkiej zabawy, ale moja rada byś zatrzymał się ze 100-200 mniej niż inni się chwalą. Jednak ta płyta nie jest do extremalnego OC - jest dobra i sporo można zdziałać, ale bez szaleństwa Taka moja bojaźliwa natura.
Też należę do tych bardziej ostrożnych w takich sprawach
Mam ostatnie pytanie, Czy jeżeli bym podwoił te pamięci to nie było by problemów? Chodzi mi o to żeby po prostu te same pamięci dać 2 razy do koszyka tak abym mógł mieć 32 gb RAM. Pytanie może głupie ale wolę się pytać o wszystkie wątpliwości.