Witam tak jak w temacie poszukuje odtwarzacza DVD koniecznie z portem USB.Cena jaka mogę wydać to 200 ZL. Poszukałem na własna rękę i znalazłem takie modele:
Wiwa Bellwood 228 USB
Manta DVD 069 Emperor Manta DVD 069 Emperor
Ferguson D-990 HX
MANTA DVD-057 LORD 2
SONY DVP-NS328
Który z tych modeli będzie najlepszy ewentualnie ktoś może doradzić coś lepszego?
Wiwa kiedyś była ok gdyż byłą pionierem i w zasadzie pierwszym odtwarzaczem divx który był coś wart… obecnie ich rozwój się zatrzymał parę lat temu i jest to wywalanie pieniędzy w błoto choćby brak usb 2.0 = cięcie 2/3 filmów w divix
Manta gorzej wypada niż wiwa i mówię o każdej mancie… znam ludzi ze sklepów średnio 2/3 wraca w niedalekiej przyszłości od kupna do serwisu ;D no ale manta to manta ta marka powinna odstraszać…
Sony… tutaj niby firmowy sprzęt ale taki = zawsze jakieś ograniczenia plus z opisu nie wynika aby posiadało ono usb 2.0
Ferguson D-990 HX jego określe jako najlepszy sprzęt do ok 400zł (gdzie już bardziej opłąca się Ferguson Ariva 150 odtwarzający mkv) Posiada dokładnie wszystko czego potrzeba plus markowe części w środku
Główne atuty:
-port usb 2.0 czyli każdy dostępny film divx xvid bez najmniejszego problemu działa np z pendriva
-ładne proste menu
-czyta wszystkie napisy txt bez problemu plus ustawienie wielkości koloru itp…
-dużo opcji konfiguracyjnych jest nawet możliwość przesuwania napisów gdy nie pasują
-bardzo dobry cichy napęd nie wiem jaki w d-990 w d-880 mam samsunga od ponad 2 lat zero problemu codziennie przez ten czas ok 2-3 filmy
Dzięki za szybko odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie. Tego Fergusona mogę kopic nowego oczywiście ale mam możliwość zakupu któregoś 3 używanych modeli Pioneera dv-420 dv-430 dv-410.Za cene 150 do 200 zl w zależności od modeli. Wiec moje czy warto bawić się w używane modele Pioneera czy lepiej nowego Fergusona kupić.
Jestem wstanie dołożyć pieniądze do tego Pioneera.Tylko pytanie czy warto dokładać 80 ZL do bo taka różnica w cenie miedzy Fergusonem.Wiec co doradzacie Ferguson D-990 HX(175 ZL) czy Pioneer DV-420V-K(260 ZL)?Jaka jest po miedzy nimi różnica lepsza jakoś obrazu czy tylko za firmę place?